Novice

Strešni šotor spremeni novi Land Rover Defender v potujoči hotel

Land Rover in Autohome sta razvila strešni šotor, namenjen avanturističnim lastnikom novega Land Roverja Defender 110. V kombinaciji z njim lastnikom ne bo več treba potovati v negotovosti, kje in kako bodo prespali naslednjo noč.

Osnova šotora je dvodelna lupina iz steklenih vlaken. Zgornji del lupine je moč enostavno in zelo hitro privzdigniti s pomočjo plinskih blažilnikov, ki samodejno dvignejo »streho« takoj po sprostitvi zaklepov. Šotor ima na levi in desni strani všita dvoja »vrata« za lažje dostopanje in sestopanje gostov, četudi je res, da je temu namenjena samo ena aluminijasta zložljiva lestev, ki se jo med neuporabo shrani v notranjosti šotora. Šotor je serijsko opremljen tudi z namensko izdelano vzmetnico in vzglavnikoma. Za potrebe osvetljevanja niso pozabili niti na LED baterijsko svetilko, drobnarije pa bo moč odložiti v namensko mrežo.

Ko je šotor nameščen in pripravljen za uporabo, meri v dolžino 2,3 metra, v širino 1,3 metra in 1,5 metra v višino. Podnevi, ko šotor ni v uporabi in se avto vozi, se streha spusti tako, da predstavlja kar najmanjši upor ter izboljša stabilnost med vožnjo.

Lastniki novega Defenderja 110 lahko naročilo šotor pri Land Roverju ali na spletni strani podjetja Autohome v zameno za 3.082 evra doplačila. Je pa treba upoštevati, da bo za namestitev šotora potrebno Defender opremiti še vsaj s strešnimi nosilci na avtu in Land Roverjevim strešnim prtljažnikom Expedition, ki so sicer del serijske opreme tako imenovnega Adventure paketa.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Obnovljen in razširjen ljubljanski salon AC-Mobil
Kia in Hyundai elektrificirala tudi sklopko ročnih menjalnikov