Novice

Subaru z novim rekordom Nürburgringa

Po neuspelem poskusu na začetku letošnjega leta je Subaru na Nürburgringu naposled le podrl rekord za najhitrejšo štirivratno limuzino.

Posebni dirkalnik WRX STI Type RA NBR Special je krog na slovitem dirkališču prevozil v 6 minutah in 57,5 sekundah. Uradni merilci na Nürburgringu so že preverili in potrdili rekordni čas, kot pravijo pri Subaruju pa bodo kmalu pokazali še video, kjer si bodo lahko ljubitelji ogledali celoten krog.

Kljub impresivnemu času je potrebno priznati, da je rekord podrl dirkalnik, ki se močno razlikuje od produkcijskega modela. Izdelali so ga pri specialistu Prodrive in vanj namestili močno dodelan štirivaljni dvolitrski agregat s 447 kilovati. Pri Subaruju se zavedajo, da je novi rekorder dirkalnik, a so želeli s to potezo usmeriti pozornost na produkcijsko različico WRX STI Type RA, ki jo bodo lansirali letos.

Nova omejena serija, ki jo bodo izdelali le v 500 primerkih, ima nameščeno streho in zadnji usmerjevalnik zraka iz ogljikovih vlaken ter kovana, izredno lahka platišča proizvajalca BBS. Za dodatno zmanjšanje mase so odstranili rezervno kolo. Za boljše vozne lastnosti skrbijo izpopolnjene sprednje prečne ojačitve, blažilniki podjetja Bilstein in prenovljen vozni programi za boljšo odzivnost celotnega sistema. Za povrh so pri Subaruju namestili šestbatne zavorne čeljusti Brembo s prečno preluknjanimi zavornimi diski.

Japonci niso pozabili niti na 2,5-litrski prisilno polnjen štirivaljni motor, ki ima z novim dovodom hladnega zraka, visokopretočnim izpušnim sistemom, spremenjenim motornim računalnikom in močnejšimi bati 231 kilovatov moči. Šeststopenjski ročni menjalnik ima popravljeno tretjo prestavo in deluje s sistemom za hitrejše pretikanje.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Subaru.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Subaru z novim rekordom Nürburgringa"


Blinder
6 leta 9 meseci nazaj

Who cares za tak ‘rekord’. Na gorskohitrostnih dirkah je na miljarde podobnih avtov ki so hitrejsi na progi.

 
Ekstremni slog za razred E All-Terrain 4×4²
Serija Edition 40 Jahre ob štiridesetletnici BMW serije 7