Novice

Subaru za New York napovedal popolnoma novi Forester

Konec marca odpre svoja vrata avtomobilski salon v New Yorku in na njem bo Subaru predstavil povsem novo generacijo modela Forester.

Z izjemo priložene fotografije detajla zadnje luči z napisom Forester nam Japonci v tem trenutku niso pripravljeni razkriti drugih podrobnosti o avtu.

Znano je, da bo tehnično postavljen na Subarujevo globalno platformo, na kateri je osnovan tudi novembra lani v Los Angelesu predstavljen Ascent, Subarujev mersko in prostorsko največji model v zgodovini. Ker teče beseda o specialistih za štirikolesno gnane avtomobile, je jasno, da bo tudi novi Forester, kot vse štiri generacije pred njim, jasno stalno štirikolesno gnan. Tudi motorji bodo v osnovi bokserski, pri čemer ob bencinu zelo verjetno ne bo več v ponudbi dizla. Navkljub v Evropi dobri prodaji dizelskega bokserja je namreč zelo verjetno, da ga bo v novem Foresterju izpodrinil hibrid. S hibridnim pogonom je bil namreč opremljen tudi že leta 2015 predstavljeni Viziv Future Concept. Da bi znal biti hibridni pogon rešitev za opustitev dizelske opcije, je nakazala tudi Honda s svežim CR-V-jem, ki bo s hibidnim pogonom prvič na voljo tudi evropskim kupcem.

Kakorkoli že, vse o čisto novem Foresterju nam bodo pri znamki zagotovo z veseljem razkrili najkasneje 28. marca, ko svoja vrata odpre mednarodni salon v New Yorku.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Subaru)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen bo v obdobju 2022-2025 spravil na trg 30 električnih modelov
Audijev električni zastavonoša bo prišel leta 2022