Novice

Svetovna premiera nove generacije vsestranskega Golfa

Golf Variant ima prostora za pet odraslih oseb in 605 litrov prtljage

Volkswagen na 83. ženevskem avtomobilskem salonu kot svetovno premiero predstavlja novi Golf Variant. Najuspešnejši evropski proizvajalec avtomobilov skladno z načrti v program svojega najbolje prodajanega kompaktnega modela tudi v aktualni generaciji vključuje vse­stransko uporabno karavansko različico. Podobno kot pri klasičnem Golfu s kratkim zadkom se je masa vozila tudi pri Variantu močno zmanjšala. Novi Golf Variant je v primerjavi s predhodnikom lažji za do 105 kg!

Volkswagen prvič v zgodovini Golfa Varianta tudi ta model (z razponom moči od 63 kW [85 KM] do 110 kW [150 KM]) ponuja kot samostojno in izjemno varčno različico TDI BlueMotion, ki z močjo 81 kW (110 KM) in s 6­stopenjskim ročnim menjalnikom v povprečju porabi samo 3,3 l/100 km (izpust CO2: 87 g/km), zato je to najvarčnejši Volkswagnov Variant vseh časov. V Ženevi bo hkrati premierno predstavljen tudi Golf Variant s štirikolesnim pogonom 4MOTION, ki bo na voljo v kombinaciji z dvema različno močnima izvedbama motorja TDI – s 77 kW (105 KM) in 110 kW (150 KM). Poleg tega Volkswagen pripravlja tudi različico Golf Variant TGI BlueMotion s pogonom na zemeljski plin (CNG).

Prtljažni prostor z več kot 100 litri dodatne kapacitete

Prva generacija Golfa Varianta je na tržišče prišla pred natančno 20 leti. Ta praktična karoserijska različica je bila od takrat prodana že v več kot 1,8 milijona primerkih. Novi Golf Variant je danes športno­eleganten vsestranski avtomobil, ki nizko porabo goriva in hkrati dinamične vozne zmogljivosti združuje z zelo visoko kakovostjo in prilagodljivostjo. Prostornina prtljažnika se je v primerjavi s predhodnikom povečala s 505 na 605 litrov (če je prtljažnik naložen do naslonjala zadnje sedežne klopi). Če pa v vozilo prtljago naložimo do naslonjal sprednjih sedežev in do stropa, se novi Golf Variant lahko pohvali s prtljažno kapaciteto kar 1.620 litrov (prejšnji model: 1.495 litrov).

Prtljažni prostor meri do zadnje sedežne klopi v dolžino 1.055 mm, do naslonjal sprednjih sedežev pa 1.831 mm; na naj­ožjem delu meri prtljažnik v širino spoštljive 1.003 mm; spodnji rob prtljažnika je praktično nizek, le 630 mm nad tlemi – s temi podatki bi moral biti Golf Variant zlahka dorasel večini transportnih nalog.

Kar zadeva opremo, je karavan zdaj prvič opremljen s prtljažnim rolojem, ki ima dvostopenjsko navijalno avtomatiko; kadar roloja ne potrebujemo, ga tako kot predelno mrežo lahko shranimo pod dnom prtljažnega prostora. Poleg tega je pri novem Golfu Variantu prtljažno dno zdaj mogoče nastaviti po višini oziroma ga je mogoče blokirati v različnih položajih, lahko pa ga tudi v celoti odstranimo. Na novo zasnovanain zato še bolj praktično uporabna sta tudi vzvod za sprostitev naslonjala zadnje sedežne klopi iz prtljažnika, pa tudi samo podiranje naslonjala. Novost v prtljažniku so tudi štirje kaveljčki za vrečke ali torbice.

Vir: Volkswagen

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Svetovna premiera nove generacije vsestranskega Golfa"


JG2
11 leta 1 mesec nazaj

Po vsej verjetnosti bo to še en avto, ki je na slikah lepši kot v resnici. V realnosti verjamem, da bo Golf Variant še vedno obdržal titulo najgršega karavana.

xxl
11 leta 1 mesec nazaj

bomo videli kako bo videt na 16″ platiščih,ctavija mi je lepša

dask
11 leta 1 mesec nazaj

Super, končno lep golf… očitno bo čez kako leto med Octavio Combi in Golfom karavan odločala cena… pred leti je pri prejšnji generaciji odločal izgled, očitno ne več…

lukaf2
11 leta 1 mesec nazaj

eden najlepših variantov tega razreda v zadnjem času!

 
Še vedno vozim – vendar ne hodim
Volvo Car Group v Ženevi razkriva na svetu prvo tehnologijo zaznavanja kolesarjev s samodejnim zaviranjem