Novice

Sveže podrobnosti o Škodi Scala

Čehi nadaljujejo stopnjevanje pričakovanja do prihoda Scale, naslednika Rapida. Tokrat so javnosti posredovali fotografije testnega modela, izdatno polepljenega s kamuflažnimi nalepkami, in določene dodatne podrobnosti.

Iz fotografij testnega prototipa je ponovno razvidno, da bo novinka vlekla vzporednice z v Parizu predstavljenim konceptom Vision RS, čeravno je jasno, da serijski model oblikovno in tudi pogonsko ne bo tako oster, kot je bil slednji.

Postavljena bo na koncernsko platformo MQB-A0, z zunanjimi merami 4.362 mm dolžine, 1.793 mm širine in 1.471 višine pa se umešča, kot njegov predhodnik Rapid Spaceback, v spodnji srednji razred. Tam je nabor tekmecev izredno bogat, na kar so jo, tako Čehi, pripravili z odlično notranjo prostornostjo in rekordnim 467-litrskim osnovnim prtljažnikom, ki ga bo moč povečati na največ 1.410 litrov.

V kabini naj bi bila Scala serijsko opremljena z 9,2-palčnim zaslonom vrh armaturne plošče, ki bo proti doplačilu lahko meril celo 10,25 palcev. Poleg večopravilne enote vrh armaturne plošče pa pri proizvajalcu napovedujejo tudi bistveno bolj dinamično in všečno oblikovano notranjost novinke, bolj kakovostne materiale ter njeno poudarjeno uporabnost v podobi odlagališč vseh oblik in velikosti.

V nasprotju z našimi ugibanji bo nabor pogonskih sklopov omejen samo za bencinske TSI-je s prostornino 1,0 ter 1,5 litra in razponom moči od najmanj 90 do največ 150 KM. Menjalniki bodo, odvisno od motorizacije, petstopenjski ter šeststopenjski ročni, opcija pa bo jasno tudi sedemstopenjski dvosklopkovni DSG. V vsakem primeru bosta, vsaj na začetku, gnani samo prednji kolesi, na seznamu doplačil pa naj bi se našli dinamično podvozje, prednja žarometa v tehniki LED, radarski tempomat ter kopica sodobnih vozno-asistenčnih sistemov.

Škoda pri opisovanju Scale vztrajno poroča, da v primerjavi z Rapidom v vseh pogledih predstavlja bistven korak naprej. Glede na gnečo (že znotraj lastnega koncerna) je jasno, da bodo imeli tržniki polne roke dela s postavitvijo cenovne strategije. Nekako bo morala namreč najti svoje mesto med podobno velikimi Leonom, Golfom in Octavio na eni strani ter manjšimi Ibizo, Polom in Fabio na drugi strani. Začetek prodaje Škode Scale je napovedan za prvo polovico leta 2019 pri čemer naj bi z nje odstranili vse maskirne nalepke in jo pokazali na fotografijah javnosti »že« decembra letos, v živo »na otip« pa jo bodo pripeljali marca v Ženevo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi R8 bo v 2019 vstopil prenovljen
Izjemni most, ki povezuje Hong Kong in Macau s celinsko Kitajsko