Novice

Volkswagen na CES z električnim konceptom Budd.e

Volkswagen je pred prihajajočim sejmom potrošniške elektronike CES pokazal nov delček električnega koncepta. Preko zadnje računalniško ustvarjene skice vidimo znak in delček napisa, ki potrjuje ime Budd.e.

Volkswagen opisuje koncept kot predogled načrtovane produkcijske različice Microbusa, ki ga bodo proizvajali v obratu Puebla v Mehiki od leta 2017 naprej. Koncept bo imel nameščen na novo razvit električen pogon in številne prelomne tehnologije, ki jih je napovedoval že koncept Bulli iz leta 2011. Brezemisijski koncept ima nameščeno najnovejšo litij-ionsko baterijo, ki jo že uporabljata Audi R8 e-Tron in Audi Q6 e-Tron Quattro. Doseg je odvisen predvsem od voznih razmer, a naj bi se zadrževal v območju 400 do 500 kilometrov.

Nemški proizvajalec vozil si, zaradi škandala Dieselgate, na vsak način želi povrniti ugled ter bo novi električni koncept razkril med govorom Herberta Diessa, ki je nedavno postal vodja oddelka za potniška vozila. Izpostavljen član uprave bo razkril prihajajoče načrte za električno mobilnost in trajnost.

Električni Microbus bo na voljo ob običajni različici s štirivaljnimi bencinskimi in dizelskimi agregati ter se bo po velikosti uvrščal pod model Multivan. Tiskovni predstavnik Volkswagna je na avtomobilskem salonu v New Yorku razkril, da inženirji delajo na novem konceptu, ki bo uporabljal majhno baterijo, moč se bo prenašala preko sprednjih koles ter bo imel baterijo shranjeno na dnu vozila. Ker je Volkswagnov ”kombi” tako legendaren, so morali tudi ob snovanju novega slediti nekaterim oblikovalskim smernicam. Prva posebnost je širok stebriček D, druga škatlasta oblika osrednjega dela in zadnja sta kratka prednji in zadnji previs. ”Razdalja med stebričkom A in zadnjim delom vozila mora biti zelo kratka,” je opisal zunanjost.

K doseganju teh unikatnih oblikovalskih smernic močno pripomore majhen električni motor, ki zavzame manj prostora kot običajen agregat. S tem so lahko stebrička A pomaknili bolj naprej in ustvarili videz tipičnega enoprostorskega vozila.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tehnološko napreden Mercedes-Benzov razred E je končno razkrit
Futurističen koncept Faraday Future FFZero1