Novice

Tesla Roadster kot zajec iz klobuka

Glede na to, da so govorice o težavah in zaostankih v proizvodnji Modela 3 čedalje glasnejše, je bil očitno pravi čas, da Tesla ponovno mojstrsko preusmeri pozornost. In so jo – ob napovedanem razkritju električnega polpriklopnika je Elon Musk presenetljivo razkril še novi model Roadster, ki naj bi po navedbah znamke prednjačil med serijskimi cestnimi vozili po hitrosti pospeševanja do 100 km/h..

Električni športni avtomobil s konfiguracijo sedežev 2+2 se po zatrjevanju Muska lahko pohvali s kar 10.000 Nm navora iz treh elektromotorjev, ki naj bi poskrbeli, da Roadster druge generacije iz mirovanja do hitrosti 60 milj na uro (96,6 km/h) pospeši v rekordnih 1,9 sekunde. V najavi se niso dotaknili “podrobnosti”, kot je na primer posamična moč motorjev ali skupna moč sistema, so pa zato z video posnetkom na Twitterju širši javnosti nazorno prikazali, kaj je hitro pospeševanje.

Roadster s snemljivo stekleno streho naj bi dosegal najvišjo hitrost 402 km/h. Z vgrajeno baterijo 200 kWh naj bi zagotavljal skoraj 1.000 kilometrov dosega z enim polnjenjem, kar predstavlja nov mejnik v serijskih električnih avtomobilih. Tudi Roadster bo opremljen z znamkino tehnologijo, ki podpira delno samodejno vožnjo, programska oprema pa se bo posodabljala na daljavo, kar pomeni, da bodo lahko lastniki deležni nadgradenj s področij varnosti, asistenčnih sistemov in zmogljivosti tudi v obdobju po nakupu vozila.

Tesla Roadster naj bi prišel na trg v letu 2020 po cenah od dobrih 200 evrskih tisočakov naprej, pri čemer naj bi predplačilo za naročilo znašalo petino cene.

Avtomobilizem.com (Vir: Tesla, Autocar. Foto: Tesla.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V pričakovanju nove generacije Mercedes-Benzovega razreda G
Volkswagen bo elektrifikaciji in avtonomnih tehnologijam namenil 34 milijard evrov