Novice

V pričakovanju nove generacije Mercedes-Benzovega razreda G

Legendarni Mercedes-Benzov terenec, ki ga označujejo s črko G (Geländewagen), prihodnje leto dobiva svojega naslednika. Pri znamki iz Stuttgarta so še pred uradno predstavitvijo naslednika na svoji spletni strani na prav poseben način obeležili njegovo bogato zgodovino – 9 najbolj monumentalnih verzij, ki so jih izdelali od leta 1979 do danes.

Mercedes-Benzov model G, ki je v skorajda nespremenjeni obliki na trgu že debelih 38 let, dobiva prihodnje leto svojega naslednika, ki ga bodo prvič predstavili na avtomobilskem salonu v Detroitu. Po prvih informacijah sodeč se oblikovno ne bo preveč razlikoval od svojega predhodnika, malenkostno naj bi se povečal zgolj v dolžino (za cca. 20 mm) in širino, pri čemer bo zaradi uporabe lažjih materialov na tehtnici pokazal okrog 150 kilogramov manj. V skladu s sodobnimi smernicami bo nova generacija zasnovana na dodobra predelanem podvozju s povsem novim sprednjim vzmetenjem, ponašal pa se bo tudi z opcijskimi prilagodljivimi blažilniki.

Navkljub kleno terenksi zasnovi, ki jo ohranja tudi v prihodnje, se bo v notranjosti ponašal z izjemno luksuznim interierjem ter nekaterimi oblikovnimi rešitvami iz njihovih najbolj prestižnih limuzin (S, E). Pod motornim pokrovom se bodo znašli najnovejši Mercedesovi agregati (npr. nova serija šestvaljnega vrstnega dizelskega motorja OM656 pri modelu G400d, ki so ga predstavili letos), pri čemer bodo vrh ponudbe še vedno predstavljale legendarne različice AMG.

Nova generacija modela G bo prvič predstavljena januarja 2018 na salonu v ZDA, v prodajnih salonih pa naj bi se znašli spomladi.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Autocar. Foto: Autocar.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "V pričakovanju nove generacije Mercedes-Benzovega razreda G"


jack86
6 leta 5 meseci nazaj

Je pa za moj okus MB G, G točka v avtomobilizmu.

jack86
6 leta 5 meseci nazaj

Sicer, ne vem zakaj ga je treba maskirat, če je vse znano? 🙂

 
Williams in Singer dodobra predelala klasični Porsche 911
Tesla Roadster kot zajec iz klobuka