Novice

Volkswagen bo elektrifikaciji in avtonomnih tehnologijam namenil 34 milijard evrov

Proizvajalec si je v obdobju do leta 2022 zastavil doseči vodilno mesto med avtomobilskimi proizvajalci, kar je pogojeno tudi s povečanjem vlaganj v raziskave in razvoj na ključnih področjih mobilnosti prihodnosti.

Dizelska afera je za skupino Volkswagen pomenila velik pretres, za katerega so kmalu po izbruhu najavili, da bo postal katalizator sprememb v njihovem poslovanju. Ena izmed strateških usmeritev za prihodnost je tako elektrifikacija modelov, saj si želijo postati največji globalni proizvajalec električnih vozil ter tudi sicer zadržati vodilni položaj med avtomobilisti, kar bo mogoče le s precejšnjimi vlaganji v raziskave in razvoj tehnologij prihodnosti.

Pretekli petek je prinesel najavo, da bo skupina Volkswagen do leta 2022 vložila kar 34 milijard evrov  v elektrifikacijo, tehnologije avtonomne vožnje, storitve mobilnosti in digitalizacijo, pri čemer naj bi levji delež šel ravno v elektrifikacijo in hibridizacijo vseh modelov skupine.

 

Že septembra so pri proizvajalcu najavili, da bo elektrificirano izvedenko do leta 2030 dobil prav vsak model v ponudbi, kar je pri približno 300 obstoječih modelih zelo obsežen projekt. Poleg tega naj bi bil vsak četrti izdelani avtomobil baterijsko električno vozilo, električni prihodnosti pa naj bi prilagodili tudi svoje proizvodne procese. Na izdelavo električnih avtomobilov bo osredotočen proizvodni obrat v nemškem mestu Zwickau, iz katerega naj bi prišli prvi električni modeli, zasnovani na novi arhitekturi skupine MEB.

Znamka Volkswagen je s koncepti I.D že napovedala bližnjo prihodnost svojih električnih modelov v različnih segmentih s tremi koncepti – kombilimuzino, križancem in minibusom – ki bodo prešli v proizvodnjo v naslednjih nekaj letih.

 Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Urška  Radolović.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Volkswagen bo elektrifikaciji in avtonomnih tehnologijam namenil 34 milijard evrov"


a4
6 leta 4 meseci nazaj

lahko vprašam od kje bodo oni vzeli 34milijard ? hvala za odgovor

jack86
6 leta 4 meseci nazaj

33 miljard bodo pa od škode ukradl.

Bat_zajla
6 leta 4 meseci nazaj

Ja sej Škoda bo pa potem sama razvijala svojo tehnologijo…. Tukaj je mišleno Volkswagen kot konceren, katerega del je tudi Škoda. To da dajejo toliko denarja v razvoj je dobro čisto za vse, tudi za konkurenčne znamke. S tem bodo električni avtomobili bolj dostopni.

 
Tesla Roadster kot zajec iz klobuka
Številni Uberjevi robotaksiji bodo znamke Volvo