Novice

Tesla sklepa nova partnerstva in spreminja model brezplačnega hitrega polnjenja

Pri ameriški Tesli ni nikoli dolgčas. Tokrat so pri bodočih lastnikih poskrbeli za nekaj negodovanja, a razveselili kupce, ki so že vplačali predujem za novi model 3.

Tesla je kupila podjetje Grohmann Engineering iz nemškega mesta Prüm, ki bo kmalu nosilo novo ime: Tesla Grohmann Automation. S prevzemom želijo pospešiti razvoj proizvodnih tehnologij in se čim hitreje pripraviti na izdelavo Modela 3. Grohmann Engineering je specializiran za avtomatizirano proizvodno tehnologijo, pri Tesli pa so ob prevzemu zapisali, da želijo pospešiti proizvodni proces, saj naj bi ”tovarna postala večji produkt, kot je produkt sam”.

Prüm bo služil kot osrednji center za razvoj tovarne, kljub temu, da tam ne bodo proizvajali vozil. S širitvijo bodo v naslednjih dveh letih ustvarili novih 1.000 delovnih mest. Robote, ki so jih in jih bodo še naprej razvijali tukaj, bodo uporabili v Teslini tovarni v kalifornijskem Fremontu. Ob razglasitvi novice so hkrati sporočili, da bodo v primeru rasti novih naročil odprli nove tovarne. Kot so potrdili, novih vozil ne bodo izdelovali tukaj, temveč bodo za gradnjo tovarne iskali drugo lokacijo.

Druga pomembna novica pa bo razžalostila predvsem bodoče lastnike Teslinih vozil. S 1. januarjem namreč ameriški proizvajalec vozil ukinja neomejeno brezplačno polnjenje  z uporabo hitrih polnilnic. Namesto dosedanjega modela bo Tesla novim kupcem brezplačno omogočil letno porabo 400 kWh, kar zadostuje za okoli 1.600 kilometrov. Za uporabo nad omejitvijo bodo zaračunavali relativno nizek znesek, ki bo naraščal postopoma glede na porabo in naj bi ga oblikovali glede na lokalne cene električne energije.

Do brezplačnega polnjenja v mreži hitrih polnilnic bodo upravičeni le še kupci, ki bodo svoj model Tesla naročili do  1. januarja 2017, pri čemer mora biti avtomobil dobavljen pred 1. aprilom 2017. S spremembo politike zaračunavanja hitrega polnjenja želijo pri proizvajalcu razširiti omrežje svojih hitrih polnilnic pred prihodom Modela 3.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Autocar. Foto: Tesla.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Se Toyota usmerja v proizvodnjo električnih vozil z daljšim dosegom?
Izzivi velike primerjave družinskih karavanov