Novice

Najbolj varni avtomobili letošnjega leta

Konzorcij Euro NCAP je tudi v letošnjem letu objavil seznam najbolj varnih avtomobilov po posameznih segmentih, sestavljen na podlagi letošnjih testov trčenja. Najboljše ocene so dobili kar dva hibridna modela ter športni terenec.

V letošnjem letu so pri Euro NCAP opravili 22 preizkusnih trkov (18 avtomobilov in 4 gospodarska vozila), pri čemer so prvič ovrednotili tudi sistem prepoznave pešcev ter sistem zaviranja v sili. Tako se je deset modelov lahko pohvalilo z najvišjo oceno 5 zvezdic, štirje avtomobili pa so dosegli omenjeno oceno šele po drugem preizkusu boljše opremljenih verzij.

V srednjem avtomobilskem segmentu se je z najboljšo oceno lahko pohvalil hibridni Toyotin Prius, ki je dosegel 92 odstotkov pri varnosti odraslih potnikov, 82 pri varnosti otrok, 72 pri varnosti pešcev ter 85 pri vgrajenih varnostno asistenčnih sistemih. V kompaktnem avtomobilskem razredu je najboljši rezultat dosegel še en hibridni model in sicer Hyundai Ioniq (91, 80, 70, 82 odstotkov), med kompaktnimi športno uporabnimi vozili pa Volkswagen Tiguan (96, 84, 72, 68). Pri Euro NCAP so izpostavili odlična rezultata še pri Seat Ateci ter Mercedes-Benzovem razredu E (odlična varnost otrok), vendar pa slednjemu niso podelili naslova najboljšega, saj je bil edini predstavnik tega segmenta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Euro NCAP.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Teslina admiralska ladja dobiva močnega konkurenta
Oznaka Allspace in dodatna sedeža za večjo različico Volkswagen Tiguana