Novice

Aston Martin bo svoj prvi športni terenec izdeloval v Walesu

Pri Aston Martinu so izbrali lokacijo nove tovarne, kjer naj bi pričeli s proizvodnjo novega športnega terenca, zasnovanega na konceptu DBX.

Po dolgotrajnem iskanju bo lokacija bodoče tovarne neaktiven letalski hangar, nekoč v uporabi ministrstva za obrambo v Veliki Britaniji, ki se nahaja v mestu St. Athan v Walesu. V prvi fazi konstrukcije naj bi zgradili salon, pisarno in restavracijo za zaposlene. Aprila 2017 naj bi pričeli z drugo fazo in zapuščene hangarje preoblikovali v proizvodni obrat.

Britanski proizvajalec vozil je že pričel z zaposlovanjem delavcev za bodočo proizvodno linijo. Ob polnem zagonu naj bi zaposlovali 750 ljudi, ki bodo izdelovali prvi znamkin športni terenec ter dve prihajajoči limuzini. Proizvodnja športnih modelov bo ostala v obstoječem obratu v Gaydonu.

Proizvodnja novega športnega terenca naj bi stekla leta 2019. Sprva so pri Aston Martinu načrtovali začetek proizvodnje leta 2020, vendar so zaradi odličnih prodajnih rezultatov in hitrega razvoja obstoječih tehnologij predvideni čas skrajšali za leto dni. Novi športni terenec se bo pohvalil z dinamično zunanjostjo ter bo na voljo kot priključni hibrid in kot električno vozilo. Aston Martin želi na letni ravni prodati 3.000 primerkov, s čimer bi novinec postal najbolje prodajani model v njihovi ponudbi.

Britanski proizvajalec vozil je sredi optimističnega načrta, ki napoveduje prihod sedmih novih ali močno prenovljenih modelov v sedmih letih. Prvi član tega velikopoteznega načrta je bil DB11, kmalu pa naj bi sledil prihod nove generacije športnih modelov Vantage in Vanquish. Ob koncu leta 2022 naj bi imeli v ponudbi športnega terenca, dve limuzini in superšportnika s sredinsko postavljenim motorjem. Poleg naštete osrednje ponudbe naj bi kupce iskali še z izbranimi avtomobili, kot sta električni Rapide in atraktivni AM-RB 001.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault naj bi pripravljal poceni električno vozilo
Teslina admiralska ladja dobiva močnega konkurenta