Novice

Thierry Bolloré zapušča Jaguar Land Rover

Dve leti po prevzemu vodilnega položaja pri britanskem avtomobilskem proizvajalcu je Thierry Bolloré podal odstopno izjavo.

Thierry Bolloré se je na vodilni položaj največjega britanskega proizvajalca avtomobilov povzpel v začetku septembra 2020 in znamko takoj popeljal po poti elektrifikacije. V skladu s predstavljeno strategijo “Reimagine” naj bi Jaguar po letu 2025 postal znamka s ponudbo prestižnih visoko zmogljivih električnih modelov.

Bolloré naj bi odstopno izjavo podal iz osebnih razlogov. Od vodilnega položaja naj bi se uradno poslovil z 31. decembrom, obenem pa naj bi mu prenehala tudi funkcija neizvršnega direktorja starševskega podjetja Tata Motors. Položaj izvršnega direktorja podjetja Jaguar Land Rover naj bi s takojšnjo veljavo prevzel finančni direktor Adrian Mardell, ki je bil v zadnjih treh letih tudi član upravnega odbora. Mardell je svojo kariero pričel pri Michelinu, pri podjetju Jaguar Land Rover pa je že 32 let in je z njim previharil tudi obdobje finančne negotovosti.

Thierry Bolloré je v kratki izjavi dejal, da s ponosom gleda na dosežke podjetja v zadnjih dveh letih, ki vključujejo transformacijo k trajnostno naravnani in donosni prihodnosti. Celotni ekipi se je zahvalil za njihovo predanost in strast ter jim je zaželel vse najboljše za prihodnost.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Jaguar Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kalifornijsko razkritje koncepta Genesis X Convertible
Toyota razkriva koncept električnega križanca bZ