Novice

Tik pred razkritjem še en paket skic Golfa osme generacije

Čez deset dni bo Volkswagen dokončno razkril čisto novi Golf. Vsem, ki komaj čakajo, so Nemci v tolažbo ponudili nove skice.

Glede na to, da so paparaci v zadnjih mesecih novinca že večkrat ujeli v objektiv, je jasno, da skice ne razkrivajo česa bistveno novega.

Zunanja podoba ostaja zvesta preverjenemu receptu evolucije namesto revolucije. Posledično bo tudi osma generacija Golfa še naprej takoj prepoznavana kot Golf – s to razliko, da bo novinec deloval bolj gladko kot predhodnik.

V kabini je težko govoriti o evoluciji, četudi skica armatur vseh osmih generacij Golfa namiguje drugače. Dejstvo pa je, da bo novinec bistveno bolj digitalen in polno založen z računalniškimi zasloni kot katerikoli Golf doslej. Nemci slednje izrabljajo tudi za pompozno najavo, da bo osmi Golf določal trende na področju povezljivosti ter vgrajenih naprednih vozniških pomagal.

Decembra letos, ko steče njegova prodaja, pričakujemo pod Golfovim prednjim pokrovom sprva sicer malo manj širok nabor bencinskih in dizelskih agregatov, a se bo ta v naslednjih mesecih nedvomno širil. Nenazadnje pričakujemo tudi priključni hibrid, opremljen predvidoma s pogonskim sklopom iz osveženega Passata GTE. Leta 2020 se v paleto pridružita seveda tudi Golf GTI in za njim še Golf R. Glede na ločen model ID.3 ne gre več pričakovati električne izpeljanke e-Golf.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Skice: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota RAV4 tudi kot priključni hibrid
Porsche z Boeingom v razvoj letečega avta