Novice

Toyota RAV4 tudi kot priključni hibrid

Pri Toyoti pripravljajo priključno-hibridno različico njihove športno uporabne prodajne uspešnice, ki jo bodo predstavili na prihajajočem avtomobilskem salonu v Los Angelesu. Prihajajoča različica naj bi bila celo najmočnejši RAV v ponudbi.

Pri enem največjih avtomobilskih proizvajalcev na svetu zaenkrat še niso razkrili podrobnosti o prihajajočem modelu RAV4 Plug-in Hybrid, svetovni javnosti pa so pokazali zgolj prvo sliko. Zaenkrat je znano zgolj to, da bo ena najbolj zanimivih verzij Toyotinega srednje velikega športno uporabnega križanca, ki sicer velja za enega najbolj prodajanih modelov na zemeljski obli, najmočnejša v ponudbi.

Po vsej verjetnosti se bo v priključno hibridni različici znašel že poznani 2,5-litrski bencinski agregat (178 KM, 221 Nm navora) iz običajnega hibrida, pogonski sklop pa bosta sestavljala še elektromotor ter litij ionska baterija, ki pa naj bi bila dovolj velika, da bo zgolj na elektriko moč prevoziti okrog 48 kilometrov.

Toyota bo novi priključno-hibridni RAV4 predstavila 20. novembra na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, ko bodo znane tudi ostale podrobnosti. Z njim pa želijo prvenstveno konkurirati Mitsubishiju Outlander PHEV, ki je sicer eden najbolj prodajanih priključno-hibridnih križancev.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nobelova nagrada trem za razvojno delo na litij-ionskih baterijah
Tik pred razkritjem še en paket skic Golfa osme generacije