Novice

Toyota Corolla v letu 2020 samo še kot hibrid

Toyota Corolla že tako nima široke motorne palete, a kaže, da jo bodo v kratkem še nekoliko skrčili.

Za trg na drugi strani Rokavskega preliva so Japonci že najavili, da z modelnim letom 2020 umikajo iz Corolline ponudbe še edini preostali nehibridni pogon v paleti, 1,2-litrski tubobencinar. To pomeni, da bo čez nekaj mesecev Corolla na Otoku prva in tudi edina klasična kompaktna kombilimuzina, ki bo na voljo izključno s hibridnim pogonom.

Po eni strani ta odločitev preseneča, po drugi pa niti ne. Nobena skrivnost ni, da Japonci svoje samopolnilne hibride, kot v poplavi priključnih hibridov imenujejo svojo tehnično rešitev, vse bolj intenzivno potiskajo v ospredje.

Ker gre za globalno produkcijsko strategijo, bo ukrep v naslednjem letu doletel tudi druge trge na stari celini. Med njimi je slovenski, kjer bi po danes veljavnih cenah vstopno različico Corolle 1.2 Turbo za 18.200 € zamenjala osnovna Corolla Hybrid Terra s ceno 21.600 €.

So pa Japonci omilili potezo z razširitvijo Corolline opremske ponudbe. Dodali so namreč dva paketa, prvi je GR Sport, ki bo, kot že samo ime namiguje, bolj po godu športnim po srcu in duši. Ta se tako ponaša z 18-palčnimi kolesi, LED žarometi, zatemnjenimi stekli od stebrička B naprej, prednjimi meglenkami, bolj poudarjenima odbijačema spredaj in zadaj, razširjenima pragoma in dvobarvnim lakiranjem karoserije. V kabini je zaslediti še športna prednja sedeža in GR Sportu lastno oblazinjenje.

Corolla Trek po drugi strani, podobno kot recimo Fordov Active, nagovarja navdušence nad terenskostjo in križanci. Gre za rezultat sodelovanja Toyote z ameriškim izdelovalcem koles Trek, iz katerega ima Toyota poseben model Corolle, Američani pa podporo Japoncev v podobi flote Toyot za ekipe, ki tekmujejo v svetovnem kolesarskem tekmovanju Trek-Segafredo.

Corollo Trek je možno ločiti od drugih modelov po 20 milimetrov privzdignjenem podvozju, aluminijastih ploščah za zaščito podvozja spredaj in zadaj, 17-palčnih kolesih, črnih nelakiranih plastikah na blatnikih, LED žarometih, meglenkah in doplačljivem nosilcu za prevoz kolesa. V notranjosti se spremembe nanašajo na sedempalčen zaslon večopravilne enote, dvobarvno oblazinjenje in barvno usklajene vložke iz imitacije  lesa. Corolla Trek bo na voljo le v karavanski različici Touring Sports, v Sloveniji pa vstopna cena s hibridnim pogonom 1.8 HSD znaša 27.700 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Toyota, Motor Authority. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Toyota Corolla v letu 2020 samo še kot hibrid"


xxl
5 meseci 24 dni nazaj

Mene moti skoraj nobena opcija doplačil, ampak, naslednji model z več opreme, katera ni nujno po mojih potrebah in željah in občutno dražja.

jankometka
5 meseci 24 dni nazaj

Čisto logična odločitev po mojem mnenju. Toyota je pač glede razmišljanja 10 let pred ostalimi

 
Mercedes-Benz GLA z notranjostjo GLB-ja
Bentleyeva omejena serija Continentala GT