Novice

Mercedes-Benz GLA z notranjostjo GLB-ja

Deljenje platform in sestavnih komponent med različnimi modeli sta dosegli še višjo raven zrelosti in obsega.

Zadeva je prišla tako daleč, da se najdejo primeri, kjer dva različna proizvajalca s skupnimi močmi razvijeta dva »različna« modela, vsak za svojo prodajno paleto. Tudi Mercedes-Benz pri tem strateškem modelu klestenja stroškov ne zaostaja prav veliko. Po eni strani so tako Nemci s skupino Renault – Nissan ponudili trgu Kangooja s trikrako zvezdo na nosu, plod skupnega razvoja pa je tudi pogonski 1,3-litrski turbobencinar, ki ga oba vgrajujeta v svoje modele. Bolj ali manj očitno pa deli Mercedes-Benz sestavne komponente tudi med svojimi modeli. Daleč najbolj opazno je to pri aktualnih izpeljankah razreda A, CLA, GLB in po novem tudi GLA.

Ravno za slednjega so v zadnjih dneh začeli stopnjevati pričakovanje trga z objavo prvih fotografij novinca. Po prikazu zamaskiranega modela na razgibanem terenu, ki naj bi ponazarjal GLA-jevo terensko zrelost, so nam zdaj postregli s fotografijo delčka notranjosti. Natančneje, z delom prednjega levega vogala kokpita. Ta obsega oblogo voznikov vrat in levega dela armaturne plošče ter nekaj merilnikov. Podoba slednjih jasno namiguje na sorodnost GLA-ja z večjim GLB-jem in deloma tudi razredoma A ter CLA. Volanski obroč je tako identičen, Enako velja za zračnik in prikaz merilnikov na računalniškem zaslonu. Tu so še stikala električno pomičnih stekel, kjer zamegljen obris ravno tako močno spominja na tiste v omenjenih sorodnikih. Tudi kontrastni šivi na oblogah so skupni vsem predstavnikom omenjene trojice.

Ker je deljenje sestavnih komponent razširjeno konkretno preko meja kabine, je seveda pričakovati tudi kompletno tehniko razreda A, CLA in GLB. To pomeni široko paleto turbobencinskih in turbodizelskih štirivaljnikov, ročnih ter dvosklopkovnih menjalnikov in, ker teče beseda o terencu, jasno štirikolesnega pogona 4Matic. Vrh ponudbe bosta zagotovo predstavljal AMG-jev GLA 35 s 306 KM, morda pa celo GLA 45, na drugem delu palete pa pričakujemo že omenjeni 1,3-litrski turbobencinar v GLA 200. Obstaja tudi zelo velika verjetnost, da bodo ponudili v njem priključno hibridno pogonsko opcijo, ki so nam jo pred časom pokazali v izpeljanki A 250 e.

Kot je danes redna praksa, tokratna objava zelo verjetno ni tudi zadnja uradna najava novinca. Do 11. decembra je namreč še več kot teden dni časa, kar pomeni, da bo priložnosti še veliko.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Odpuščanja kmalu tudi v Daimlerju
Toyota Corolla v letu 2020 samo še kot hibrid