Novice

Bentleyeva omejena serija Continentala GT

Posebna omejena serija se bo primerno imenovala Continental GT Pikes Peak Edition, saj gre za neposredno povezavo z rekordnim časom vzpona na Pikes Peak s Continentalom GT, ki so ga odpeljali junija letos v razredu serijsko proizvajanih avtomobilov.

Serija Pikes Peak Edition bo resnično omejena, saj nameravajo izdelati in petičnim kupcem ponuditi samo 15 primerkov posebej dekoriranega Continentala GT. Najbolj izstopajoč med vsemi dodatki je zagotovo karoserijski lak. Tega so zmešali v njihovem oddelku za izpolnjevanje posebnih želja Mulliner ter ga poimenovali Radium. Zelena pa ni samo karoserija, ampak jo je najti tudi na napisih pnevmatik Pirelli, zavornih čeljustih ter seveda tudi v kabini, v podobi kontrastnih šivov v črno usnje odetih sedežev in še na nekaterih drugih elementih kokpita. Na oblogi armaturne plošče je zaslediti obris ceste na vrh Pikes Peaka, skupaj z zapisom rekordnega časa 10 minut, 18 sekund ter 48 tisočink sekunde. Za vse, ki jim je zelena barva avta preveč kričeča, pa ponujajo Angleži tudi opcijo črnega zunanjega laka.

Tehnično je omejena serija Continentala GT gnana z enakim pogonskim sklopom, kot žene vse ostale “navadne” izpeljanke, namreč z dvoturbinskim W12 bencinarjem s šestimi litri delovne prostornine, ki ponuja v uporabo največ 626 KM in 900 Nm navora. Pospešek do stotice traja manj kot štiri sekunde, največja hitrost pa je 333 km/h.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Bentley.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota Corolla v letu 2020 samo še kot hibrid
Jaguar je osvežil športni kupe in roadster F-Type