Novice

Toyota Hilux za evropski trg

Potem ko so pri japonski Toyoti meseca maja razkrili osmo generacijo Toyotinega delovnega Hiluxa, namenjeno trgom v Aziji in Avstraliji, so sedaj predstavili še verzijo, namenjeno evropskemu trgu.

Toyota je v lanskem letu prodala na evropskih tleh kar 36.000 vozil Hilux, kar je predstavljalo 23,5-odstotni delež in zanesljivo prvo mesto med tovrstnimi vozili v Evropi. Z novo generacijo priljubljenega Hiluxa pa želijo doseči v naslednjih letih vsaj 40.000 prodanih enot na letni ravni.

Po pričakovanjih Hilux, ki je namenjen evropskim trgom, ni doživel nobene spremembe pri zunanji obliki. Največ pozornosti so posvetili motorizaciji, ki bo prvenstveno turbodizelska. Tako bosta kupcem na voljo 2,4- in 2,8-litrska D-4D dizelska agregata, pri čemer se bo prvi ponašal s 150 »konji« (400 Nm navora) ter slednji s 177 »konji« (450 Nm).

Novi Hilux se lahko hkrati pohvali tudi z močnejšim podvozjem, ojačano konstrukcijo ter izboljšanim štirikolesnim pogonom. Pri Toyoti so se ob tej priložnosti pohvalili, da ima nova generacija Hiluxa prostornejšo in udobnejšo notranjost, primerljivo z vsakim sodobnim športnim terencem.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Giorgetto Giugiaro se vrača z novo oblikovalsko hišo
Volkswagen zaradi dizelske afere z vsakim dnem v večjih težavah