Novice

Giorgetto Giugiaro se vrača z novo oblikovalsko hišo

Giorgetto Giugiaro je pred časom prodal preostali delež v svojem oblikovalskem podjetju Italdesign, a kljub temu očitno ne odhaja v pokoj. Sodeč po zadnjem intervjuju odpira novo oblikovalsko svetovalno podjetje, kjer bosta sodelovala s sinom Fabriziem.

Po delovanju v priznanih oblikovalskih studijih Bertone in Ghia, je priznani oblikovalec leta 1968 ustanovil podjetje Italdesign Giugiaro. Leta 2010 sta s sinom prodala 90,1 odstotkov podjetja skupini Volkswagen, takrat je vodja oblikovanja postal ravno njegov sin Fabrizio. Kasneje ga je hitro zamenjal Wolfgang Egger. Pred nekaj meseci sta prodala preostali delež v podjetju in odstopila iz upravnega odbora. Za ta korak sta se odločila kmalu po odhodu legendarnega vodje Volkswagna, Ferdinanda Piecha, s katerim sta bila dobra prijatelja in je bil v največji meri odgovoren za prevzem italijanskega oblikovalskega studija.

Toda prekinjena povezava s podjetjem Italdesign še ne pomeni, da bo družinska oblikovalska naveza odšla v pozabo. Po zadnjih podatkih naj bi Giorgetto in Fabrizio odpirala novo oblikovalsko hišo ter se že pogovarjata z aktualnimi naročniki iz Kitajske in Južne Koreje. Dvojica bi lahko svoje delo pričela v obnovljeni stari stavbi – kot si želi pragmatični Fabrizio – ali pa v povsem novem studiju – kot si želi vizionarski oče. Zaenkrat lahko le čakamo ali bosta prepričala potencialne naročnike.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Italdesign Giugiaro.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Giorgetto Giugiaro se vrača z novo oblikovalsko hišo"


xxl
8 leta 7 meseci nazaj

In tako ostane VW samo še ime od oblikovalca,saj se vidi na njihovih modelih,da imajo bolj malo zveze z Giugiarom oziroma slovitim italijanskim dizajnom.

 
Opel Astra in Renault Megane: nova kralja segmenta C?
Toyota Hilux za evropski trg