Novice

Toyota in BYD bosta razvijala tehniko za električne avtomobile

Japonci in Kitajci so sklenili dogovor o skupnem podjetju, v sklopu katerega bodo raziskovali ter razvijali električna vozila in komponente, ki so zanje potrebne.

Toyota in BYD bosta prispevala enak delež kapitala, s katerim bodo leta 2020 ustanovili omenjeno raziskovalno-razvojno podjetje. Zneski vložkov pri tem ostajajo poslovna skrivnost, zatrdili pa so, da bodo v podjetje prerazporedili tudi nekatere inženirje, ki že danes delajo v raziskovalno-razvojnih oddelkih obeh proizvajalcev.

Lian Yu-bo, predsednik BYD, je najavo o sodelovanju pospremil z izjavo, da je glavni cilj njihovega podjetja združitev lastnih izkušenj iz izdelave električnih vozil s Toyotino strokovnostjo na področjih zagotavljanja kakovosti v proizvodnji ter varnostnih sistemov, rezultat pa naj bi bili najboljši električni modeli. Shigeki Terashi, podpredsednik Toyote, je dodal, kako Japonci cenijo sposobnost, da sta tekmeca pripravljena postaviti tekmovalnost na stran ter združiti moči, kar naj bi obema pomagalo pri odločnem koraku naprej na področju elektrifikacije vozil.

SKupno podjetje Toyote in BYD bo razvijalo električna vozila izključno za kitajski trg, pri čemer bodo v ospredju na Kitajskem najbolj popularni modeli, limuzine in SUV-i. Prvi skupno razvit baterijsko-električni model naj bi zapeljal v kitajske prodajne salone leta 2025, tržili pa naj bi ga pod Toyotinim okriljem. Že prihodnje leto pa naj bi mu sledil prvi elektrificiran model, zasnovan na Toyoti C-HR.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota, BYD.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW bo omogočil aktivacijo dodatnih funkcij po nakupu avtomobila
Lexus bo na Kitajskem pokazal svoj prvi serijski električni avtomobil