Novice

Toyota in Isuzu bosta v prihodnosti manj povezana

Leta 2006 sta se Toyota in Isuzu odločila za kapitalsko povezavo, zaradi spremenjenih tržnih razmer pa namerava Toyota postopoma odprodati svoj delež v partnerju v vrednosti 720 milijonov ameriških dolarjev.

Dogovor, ki sta ga proizvajalca podpisala novembra 2006, je bil osredotočen na sodelovanje pri razvoju in izgradnji dizelskih agregatov, Toyota pa je hkrati pristala na nakup 5,89-odstotnega deleža Isuzuja.

V bližnji prihodnosti naj bi japonska partnerja sklenjeno kapitalsko povezavo prekinila, pri čemer bo Toyota svoj celoten pridobljeni delež postopoma odprodala Isuzuju. Kljub temu nameravata proizvajalca še naprej sodelovati na tekočih tehničnih projektih ter puščata odprto možnost tesnejšega povezovanja v prihodnosti.

Do opisanih sprememb naj bi prišlo zaradi drastičnih sprememb na trgu – posledično sta podjetji zaustavili nekatere načrtovane skupne projekte ter dosegali relativno majhen napredek pri določenih zastavljenih aktivnostih. Tako Toyota kot tudi Isuzu bosta v nestabilnem okolju trga osebnih in gospodarskih vozil še naprej skušala čim bolj izboljšati svojo konkurenčnost.

Toyota se v prihodnost, kjer ni videti dosti prostora za dizelske agregate, podaja z novimi partnerji. Med njimi je Hino Motors, s katerim razvijajo tehnike prihajajoče generacije gospodarskih vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Isuzu.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kitajska znamka Lynk & Co z modelom 03
Nova modularna platforma za prihajajoče športne terence Land Rover in Jaguar