Novice

Nova modularna platforma za prihajajoče športne terence Land Rover in Jaguar

Pri koncernu JLR (Jaguar Land Rover) načrtujejo, da bodo do leta 2024 predstavili kar nekaj svežih športno uporabnih modelov, pri katerih bodo uporabili povsem novo aluminijasto modularno platformo (MLA). Prilagodljiva platforma naj bi med drugim omogočala tudi namestitev električnih, priključno hibridnih ter hibridnih pogonskih sklopov.

Pri angleškem JLR predstavljajo v zadnjem času nove športno uporabne modele kot po tekočem traku. Tako bodo koncem tega leta ponudili kupcem povsem novega električno gnanega Jaguarja I-Pace, v prihodnjih šestih letih pa bodo pokazali še novo generacijo Land Roverjevega Defenderja, Jaguarja J-Pace ter Range Roverja Allroad.

V tem času želijo pri JLR obenem povsem prenoviti obstoječo modelno paleto, v kateri je prvi na vrsti najmanjši Range Roverjev Evoque (na slikah). Druga generacija Land Roverjeve prodajne uspešnice naj bi se prvič razkrila meseca novembra na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, pri čemer bo povzela precej elementov od večjega Velarja.

Vendar pa pri prihajajočem Evoqueu še ne bodo uporabili nove modularne platforme, ki naj bi jo pričeli proizvajati leta 2020. O omenjeni platformi zaenkrat še ni nič znanega, verjetno pa jo bodo uporabili pri novem Defenderju, Jaguarju J-Pace ter novi generaciji Range Roverja. Hkrati naj bi pri JLR pripravljali tudi novo generacijo motorjev Ingenium, pri katerih pa bodo po vsej verjetnosti vrh ponudbe predstavljali (le še) šestvaljniki. Žal to pomeni, da se 5-litrska opcija z osmimi valji, ki jo poznamo iz modelov Range Rover Sport in Jaguar F-Pace, po vsej verjetnosti dokončno poslavlja.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Carscoops.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota in Isuzu bosta v prihodnosti manj povezana
Bodo Hyundaiji bolj zapeljivi kot Alfe?