Novice

Toyota Rav4 Plug-In Hybrid prihaja v Evropo

Po svetovni predstavitvi priključnega hibrida RAV4 v Los Angelesu lansko leto, so pri Toyoti zdaj sporočili tudi glavne podatke novinca, namenjenega evropskemu trgu.

Japonci so model označili kot zastavonošo v njihovi ponudbi hibridov na evropskih tleh, čemur je ob upoštevanju podatkov o zmogljivosti in učinkovitosti težko oporekati. Kot prvi priključni hibrid v podobi terenskega RAV4 je opremljen z najnovejšim stanjem Toyotine hibridne tehnike, ki je nadgrajena z večjo baterijo. Njena zmogljivost je zaenkrat še skrbno varovana skrivnost, ki nam je Japonci še vedno nočejo zaupati. So pa rekli, da je baterija nameščena v dno avta, kjer ugodno vpliva na njegovo težišče, in da je dovolj zmogljiva, da naj bi zmogel priti z njo na elektriko celo preko 65 kilometrov daleč (WLTP). Sama baterija in zadnji del vsekolesnega pogona sta osnovni prtljažnik oklestila za 60 litrov prostora, kar pomeni, da meri ta »samo« še 520 litrov. Jasno je, da je moč osnovni prtljažnik z zlaganjem naslonov zadnje klopi izdatno povečati.

Sistemska moč hibridnega pogona s tako imenovanim električnim vsekolesnim pogonom (AWD-i) je 225 kW (306 KM). Ti »konji« prihajajo iz kombinacije 2,5-litrskega bencinskega agregata z oznako Hybrid Dynamic Force in dveh elektromotorjev. Tako motoriziran rabi za pospešek do stotice 6,2 sekunde ter se ponaša s preliminarno WLTP emisijo CO2 pod 29 g/km.

Prodaja Toyote RAV4 Plug-in Hybrid steče v Evropi v drugi polovici leta 2020, cene zanjo pa še niso znane.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Toyota Rav4 Plug-In Hybrid prihaja v Evropo"


4 leta 3 meseci nazaj

Če ne bi poznal še hujših primerkov, bi si mislil, da gršega avtomobila ni mogoče narediti.

jankometka
4 leta 3 meseci nazaj

odstrani se pošast!

MORDOR
4 leta 3 meseci nazaj

Zakvajjjj?

4 leta 3 meseci nazaj

Stvar okusa, meni sploh ni napačen. Sem ga zadnjič gledal in sedel v njem v salonu. Edino, kar mi ni všeč, je to, da je RAV z vsako novo generacijo večji.

 
Renault in Nissan zanikata govorice o razpadu alianse
GV80 je prvi prestižni športni terenec znamke Genesis