Novice

GV80 je prvi prestižni športni terenec znamke Genesis

Genesis je v Seulu uradno predstavil novi športni terenec GV80, ki naj bi predstavljal vrh njihove ponudbe v tem segmentu.

V sklopu prestižne admiralske ladje so izpostavili kar nekaj novosti znamke, vključno z dizelskim motorjem s šestimi cilindri, elektronsko nadzorovanim vzmetenjem ter aktivnim izničenjem hrupa. Z modelom GV80, ki se sedaj postavlja ob bok limuzinskim G70, G80 ter G90, naj bi Hyundaijeva prestižna znamka ponovno potrdila globalno identiteto oblikovanja, saj naj bi nastajal s sodelovanjem oblikovalcev iz Južne Koreje, Združenih držav Amerike ter Nemčije.

Vtis prestiža poudarja prednja maska z velikimi režami pod logotipom znamke Genesis, ki v slogu prestižnih Bentleyev oblikovno izstopa ter deluje usklajeno z zasnovo koles, ki bodo na voljo v velikostih med 19 in 22 palcev, ter ob klasičnih stranskih linijah dodatno poudarjajo silhueto avtomobila. Unikaten videz zaokrožujejo prednji žarometi, sestavljeni iz dveh svetlobnih LED trakov, ki projicirajo svetlobo na cesto, v podobni formi pa najdemo tudi zadnje luči. Po besedah Luca Donckerwolkeja, vodje Genesisovih oblikovalcev, naj bi tovrstna zasnova predstavljala najbolj prepoznaven ter edinstven oblikovalski podpis njihove znamke.

Na voljo naj bi bil v 11 barvnih odtenkih zunanjosti ter s petimi barvnimi kombinacijami notranjosti, ki je zasnovana z nizko armaturno ploščo, na sredini katere je vgrajen širok, 14,5-palčni zaslon. Pod njim se nahaja osrednja konzola z gumbi za nadzor funkcij avtomobila ter izbiro prestav in voznega načina.  Za podajanje informacij so vozniku namenili digitalno instrumentno ploščo, ki naj bi bila prva te vrste pri modelih znamke Genesis na ameriškem trgu, medtem ko oblika volana spominja na tistega iz Fordovega Mustanga iz leta 1968, seveda v modernejši različici ter z dodanimi gumbi za upravljanje in zračno blazino.

Izbirati naj bi bilo možno med različnimi agregati, vendar zaenkrat Korejci še niso posredovali vseh podrobnosti. Na področju Južne Koreje naj bi bil na voljo 3,0-litrski vrstni dizelski motor, medtem ko naj bila na ameriškem trgu na voljo bencinski štirivaljnik z 2,5 litra prostornine ter novi 3,5-litrski V6, oba s podporo turbine. Oba bencinska motorja naj bi bila v navezi z 8-stopenjsko avtomatiko ter štirikolesnim pogonom, ki bo imel možnost izbire različnih voznih nastavitev v odvisnosti od podlage.

Kupcem v Južni Koreji naj bi bili prvi avtomobili na voljo že kmalu, medtem ko zaenkrat še niso določili datuma predstavitve in pričetka prodaje na ameriškem in ostalih trgih.

Avtomobilizem.com (Vir: Genesis, Motor Authority. Foto: Genesis.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota Rav4 Plug-In Hybrid prihaja v Evropo
Korejci investirali 100 milijonov evrov v britanski Arrival