Novice

Toyota s prenovljeno in elektrificirano ponudbo lahkih gospodarskih vozil

Japonski proizvajalec naj bi v prihodnjem letu ponudil modele z električnim pogonom tudi v segmentu lahkih gospodarskih vozil.

Toyota je pred kratkim predstavila novo linijo lahkih gospodarskih vozil Proace City, s katero načrtujejo povečati svojo prisotnost v tem segmentu predvsem na evropskih trgih. S prodajo modelov, ki naj bi se tržili pod novoustanovljeno podznamko Toyota Professional, naj bi pričeli v pričetku prihodnjega leta. V sklopu ponudbe naj bi ponujali celostno storitev poprodajne podpore, ki naj bi potekala v servisnih centrih s specializiranim osebjem, saj želijo na ta način uporabnikom ponuditi nadgrajeno uporabniško izkušnjo.

Različice lahkih gospodarskih vozil Proace in Proace City naj bi dobile čistejši pogonski sklop, saj naj bi vse več evropskih mest prepovedovalo dostop do ožjih mestnih središč vozilom s klasičnim pogonom. V sodelovanju s skupino PSA naj bi modeli omenjenih serij ob dizelskih in bencinskih agregatih dobili tudi električni pogon. Kljub temu, da podrobnosti električnega pogona zaenkrat še niso razkrili, je znano, da naj bi bil zasnovan na platformi skupine PSA. Pogonski sklop naj bi že bil uporabljen pri njihovih modelih tega segmenta (Citroen Jumpy / Peugeot Expert / Opel Vivaro ter Citroen Berlingo / Peugeot Partner / Opel Combo).

Ob pričetku prodaje v pričetku leta 2020 naj bi modelna paleta pod znamko Toyota Professional zajemala kombinirana vozila Proace City v kompaktni (4,4 m dolžine) in srednji (4,7 m dolžine) različici velikosti ter poltovornjaški model Hilux.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Toyota. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen je izdelal zadnjega hrošča
Pobegli detajli notranjosti Volkswagna ID.3