Novice

Volkswagen je izdelal zadnjega hrošča

Po skupno treh generacijah in izdelanih več kot dvajset milijonih primerkov je Volkswagen sredi julija meseca odpravil s proizvodne linije zadnji primerek legendarnega hrošča.

Nihče si ne more predstavljati, kako bi se Volkswagen kot podjetje razvijal skozi vsa ta desetletja brez modela, kot je hrošč. Prvo generacijo, Volkswagen Type 1, so izdelovali od leta 1938 do 2003. Konec julija 2003 so izdelali zadnji primerek prve generacije modela od skupno 21.529.464 enot. Proizvodnji prve in druge generacije sta se prekrivali, saj so že od 1998 proizvajali tako imenovani model New Beetle, ki je dobil dobrih 1,2 milijona ponovitev. Tretja reinkarnacija je bila še manj uspešna, saj so v približno sedmih letih proizvodnje potisnili s tekočih trakov le še nekaj več kot pol milijona primerkov.

Volkswagen je že pred časom potrdil, da s hroščem oz. Beetlom, kot se model imenuje danes, nima namena nadaljevati in da se bo, z ugasnitvijo proizvodnje tretje generacije, koncept avta kot takšen dokončno upokojil. To pa ne pomeni, da svet ne bo nikoli več videl avta s tem imenom. Kaj, če sploh, ta bo, seveda ni jasno. Toda če bo do njega res prišlo, si ni težko predstavljati, da bo električno gnan in, če mine dovolj časa, morda celo opremljen s tehniko za avtonomno vožnjo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Avtomobil, ki se odziva na razpoloženje voznika
Toyota s prenovljeno in elektrificirano ponudbo lahkih gospodarskih vozil