Novice

Toyota sodeluje v projektu letečega avtomobila za OI v Tokiu

Toyota se je vključila še v razvoj letečega avtomobila. V naslednjih treh letih bodo podjetju Cartivator za raziskave namenili 375 tisoč dolarjev.

S pomočjo svežega kapitala, ki ga je vložila Toyota, naj bi v podjetju Cartivator do leta 2018 ustvarili prvi prototip letečega avtomobila. Če bo šlo vse po načrtih, želijo uporabiti leteči avtomobil za prižiganje olimpijske bakle na slovesnosti ob otvoritvi poletnih olimpijskih iger v Tokiu leta 2020.

Leteči avtomobil SkyDrive, ki v dolžino meri 2.900, v širino 1.300 in v višino 1.100 milimetrov, je trenutno še v fazi razvoja, ustvarjalci pa naj bi njegovo končno podobo predstavili julija. Trikolesni avtomobil naj bi bil sposoben poleteti z vsake javne ceste in naj bi v zraku dosegal hitrosti do 100 km/h. V zrak naj bi se dvignil vsega 10 metrov, vendar naj bi bilo po trditvah proizvajalca to dovolj, da bi preletel vozila v prometnih zamaških.

Zaenkrat so to vse znane informacije, a lahko z vstopom Toyote v projekt verjetno kmalu pričakujemo več podatkov. Poleg njih sta v projekt letečega avtomobila SkyDrive vključena tudi proizvajalca različnih avtomobilskih sklopov Aisin in Denso.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Cartivator.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Toyota sodeluje v projektu letečega avtomobila za OI v Tokiu"


Bucko99
6 leta 11 meseci nazaj

Kaj pa Pipistrel ?

 
Bo Ford res odpuščal?
Najprestižnejši Renaultov Trafic