Novice

Toyota v razvoj avtonomne tehnologije z Nvidio

Večina največjih avtomobilskih proizvajalcev je predstavila celovite rešitve za razvoj avtonomne tehnologije, pri Toyoti pa so do pred kratkim skrbno molčali o svojih načrtih na tem področju.

Pri Toyoti so oznanili, da so pričeli sodelovati s podjetjem Nvidia, ki bo razvijalo in zagotavljalo strojno opremo za umetno inteligenco ter programske tehnologije. S pomočjo novega partnerja želi Toyota pripeljati avtonomno vozilo na ceste že v prihodnjih nekaj letih.

Toyotino avtonomno vozilo bo uporabljalo računalniško arhitekturo Nvidia Drive PX AI, ki je sposobno aktivirati globoke učne tehnologije. Računalnik prepozna in reši skoraj neskončno število scenarijev, s katerimi se srečujemo na cesti. Kot pravijo pri podjetju Nvidia, lahko procesor Xavier, ki je vključen v arhitekturo Drive PX AI, držimo v dlani, kljub temu pa je zmožen opraviti 30 bilijonov učljivih operacij na sekundo. Sistem nenehno zbira podatke kamer, lidarja, radarja in številnih drugih senzorjev.

Ken Koibuchi, izvršni generalni direktor Toyote, je o partnerstvu dejal: ”Toyota je delala na avtonomnih vozniških tehnologijah več kot 20 let s ciljem zmanjšanja števila prometnih žrtev na nič. Končni cilj je doseganje tekočega prometa in zagotavljanja mobilnosti za vse. S tem sodelovanjem nameravamo pospešiti razvoj še bolj varnih in zmogljivih avtonomnih vozniških sistemov.”

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ponovno rojstvo BMW serije 8 ob jezeru Como
BMW je osvežil tudi vstopno serijo 1