Novice

Ponovno rojstvo BMW serije 8 ob jezeru Como

Po uradni najavi prihoda serije 8, so pri znamki BMW objavili prvo zakrito silhueto kupejevskega koncepta.

Na majskem letnem srečanju skupine BMW so tudi uradno potrdili prihod serije 8, ki naj bi bila v skladu z njihovo novo strategijo razvoja. V njej se med drugim osredotočajo na športne in prestižne modele, pri katerih proizvajalci dosegajo višje razlike v ceni.

Serija 8 Coupe bo kot oblikovalska študija premierno predstavljena 26. maja letos v okviru dogodka Concorso d’Eleganza Villa d’Este, njen videz pa bo najavil serijsko različico, ki je napovedana za leto 2018.

“BMW serija 8 Coupe bo zasnovana na naši tradiciji luksuznih športnih kupejev in bo v paleto dodala pravi sanjski avto – delček čiste avtomobilske fascinacije,” so besede, s katerimi je predsednik uprave skupine Harald Krüger napovedal prihajajoči model, ter dodal: “Serija 8 Coupe bo podkrepila našo težnjo do vodilnega položaja v luksuznem segmentu. Že danes vam lahko povem, da bo pravi luksuzni športni kupe.”

Prihajajoča serija 8 bo zasnovana na platformi CLAR, na kateri sta zgrajeni tudi aktualni seriji 5 in 7, s čimer so jo pri proizvajalcu pozicionirali nad ukinjeno serijo 6 Coupe. Po napovedih naj bi se cene serijske kupejevske različice gibale v razredu nad 150 evrskimi tisočaki. V letu 2019 naj bi se seriji 8 pridružila še kabriolet ter različica z dvanajstvaljnim agregatom, pri BMW pa se še niso odločili, ali bo paleto dopolnil tudi model M8.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Ponovno rojstvo BMW serije 8 ob jezeru Como"


Lignage
6 leta 11 meseci nazaj

Bočna linija želi spominjati na BMW-jev že pred časom predstavljeni pininfarinin koncept Gran Lusso.

 
Slovaška z davčnimi olajšavami pomaga skupini PSA pri širitvi proizvodnje
Toyota v razvoj avtonomne tehnologije z Nvidio