Novice

Toyota Yaris, kot ga še ni bilo

Na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi bo japonska Toyota pokazala dolgo napovedano vročo različico malega Yarisa, v katerem bo razgrajalo kar 210 »konjev«.

Pri Toyoti so že nekaj časa napovedovali najbolj popoprano različico tretje generacije modela Yaris, s katero bi lahko konkurirali Renaultovemu Cliu R.S. ter Volkswagnovemu Polu GTI. Tako so še pred uradno predstavitvijo omenjene verzije, ki bo meseca marca v Švici, pokazali prve slike malega divjaka.

Najmočnejšega Yarisa v zgodovini bodo sicer predstavili v Ženevi skupaj z rally dirkalnikom (Yaris WRC), ki bo doživel svoj tekmovalni krst že prihodnji teden na tradicionalni preizkušnji v Monte Carlu; takrat bodo znane tudi tehnične podrobnosti. Zaenkrat so pri Toyoti razkrili zgolj to, da se bo ponašal z 210 »konji« najvišje moči.

Najbolj zmogljiva različica Yarisa se bo sicer oblikovno naslanjala na prenovljeno verzijo Vitza (kakor se Yaris imenuje na domačem, japonskem trgu), ki jo je mogoče spoznati po detajlno prenovljenem sprednjem delu ter drugače oblikovanih zadnjih lučeh.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Drzna Lexusova admiralska ladja
Avtomobilski salon v Ljubljani pričakuje 100 tisoč obiskovalcev