Novice

Tradicija ekskluzivnih slovenskih avtomobilističnih koledarjev se nadaljuje

Oblikovalec in naš kolega Aleksander Praper tudi letos nadaljuje tradicijo izdelave nevtralnih avtorskih avtomobilističnih koledarjev.

Tematsko edinstven koledar Alpra Design 2020 je plod vztrajnosti in navdahnjenega dela Korošca Aleksandra Praperja na področju avtomobilističnih oblikovalskih vizij. Letošnji, že 26. koledar je avtor pospremil s spodnjimi besedami.

Kot kontrast današnjega prenasičenja v avtomobilskem dizajnu so na 26. koledarju Alpra Design prikazane prečiščeno oblikovane ideje novih avtomobilov, pri katerih je ključnega pomena skladnost in uravnoteženost. 

Koledarji Alpra Design predstavljajo ljubiteljstvo, strast, veselje do vožnje, stremljenje k kakovosti in ljubezen do dizajna. Tudi izdaja za leto 2020 ni sodobna “eksplozija” digitalnih efektov, temveč na estetski način prikazuje vozila, ki so videti kot avtomobili in ne kot potujoči računalniki. Njihove oblike uravnoteženo združujejo obline in robove v skladno celoto, brez pretiravanj, oziroma robatega poudarjanja avtomobilske agresivnosti.

Na 12 stranicah koledarja za leto 2020 je v ustreznih barvah in raznolikih pogledih upodobljenih 12 idej neobstoječih avtomobilov različnih karoserijskih izvedb, ustvarjenih namensko za ta koledar. Ob prečiščeni, pregledni in dovolj informativni grafični podobi koledarja je dizajn avtomobilov potisnjen v ospredje, čeprav ga obrobljajo elementi, katerih naloga je, da pričarajo navidezen prostor in globino. Spreminjanje stranic pričara pestrost in dinamiko, čeprav skozi cel koledar ostaja dobro vidna rdeča nit in značilen slog.

Koledarji med drugim izstopajo zaradi nizke omejene serije 777 primerkov, nadpovprečne kakovosti in ekskluzivnih podrobnosti, ki so podrobneje opisane na spletni strani Alpra Design. Vloženi so v namenske škatle, skupaj s štirimi slogovno usklajenimi poštnimi karticami.

Avtomobilizem.com (Vir in slike: Alpra Design.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hyundai Nexo z rekordno razdaljo na vodikove gorivne celice
Mehanik leta 2019 je Žan Umek