Novice

Hyundai Nexo z rekordno razdaljo na vodikove gorivne celice

Francoz Bertrand Piccard je z enim rezervoarjem vodika v Hyundai Nexu prevozil kar 778 km ter s tem postavil nov rekord.

Korejskemu avtomobilskemu proizvajalcu je uspelo postaviti nov mejnik na področju uporabe pogona na gorivne celice z vodikom, potem ko je francoski aeronavt in okoljski aktivist Bertrand Piccard postavil nov rekord v največji prevoženi razdalji brez vmesnega polnjenja.

S Hyundajevim križancem Nexo je svojo pot pričel 25. novembra v francoskem mestu Sarreguemines in jo po trasi, ki je potekala preko Francije, zaključil naslednji dan v muzeju aeronavtike (Musee de l’Air et de l’space) na pariškem Le Bourgetu. Na sovozniškem sedežu so mu med vožnjo družbo delali  številni veljaki iz vrst uradnikov in plemstva, med njimi tudi veliki vojvoda Luksemburga Henri in monaški princ Albert. Ob prihodu na cilj naj bi mu, kljub prevoženi rekordni razdalji, po podatkih potovalnega računalnika ostalo še dovolj energije za 49 km vožnje. Hyundai Nexo ima sicer v izvedenki z gorivnimi celicami Blue 120 kW moči in 395 Nm navora ob približno 611 km dosega.

Tekom vožnje, pri kateri bi avtomobil s klasičnim pogonom v ozračje izpustil okoli 111 kg ogljikovega dioksida, naj bi Nexo preko posebnega sistema za oplemenitenje zraka prečistil količino, ki ustreza volumnu zraka, potrebnemu za dnevno dihanje 23 odraslih oseb.

Hyundai je s prodajo modela Nexo, naslednika obstoječega modela s tovrstnim pogonom Tucsona FCEV, pričel letos. Zgrajen naj bi bil na novi, namenski platform ter naj bi postal prvi avtomobil s pogonom na vodikove gorivne celice, ki je prestal preizkuse trkov pod okriljem ameriške organizacije IIHS ter dobil priznanje za varnost (Top Safety Pick+). Prodaja v Ameriki naj bi, predvsem zaradi pomanjkanja infrastrukture, trenutno potekala le na področju južne Kalifornije in na območju San Francisca. Piccardov podvig naj bi po njegovih besedah dokazal, da so čistejše tehnologije uporabne že v serijskih modelih ter da za doseganje rekordov ni več potrebe po posebnih prototipih. Poudaril je še, da se pričenja novo obdobje, ki naj bi pripomoglo k varovanju okolja.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Hyundai. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prihodnje leto prihaja osvežena Opel Insignia
Tradicija ekskluzivnih slovenskih avtomobilističnih koledarjev se nadaljuje