Novice

Trideseti rojstni dan Toyotinega Land Cruiserja 70

Japonska Toyota je naznanila, da bo kupcem na domačem trgu v omejenem obdobju enega leta zopet ponudila originalno verzijo legendarnega Land Cruiserja 70. Pri Toyoti pričakujejo veliko povpraševanje po modelu, ki je japonski trg zapustil že leta 2004.

Legendarni model, ki ga sicer proizvajajo tudi v Venezueli, je zdaj ponovno na voljo japonskim kupcem. Pri Toyoti pričakujejo, da se bo zanj odločilo okrog 200 kupcev mesečno, na voljo pa jim je štirivratna verzija ter, prvič na japonskem trgu, tudi pick-up različica z dvojno kabino. Omenjeni različici Land Cruiserja 70 sicer proizvajajo v tovarni v Yoshiwari.

Model, ki je luč sveta ugledal leta 1984, velja za izjemno robusten model, namenjen najtežjim terenom. Serija, ki je namenjena domačemu trgu, bo opremljena s 4,0-litrskim V6 bencinskim agregatom in priklopljivim štirikolesnim pogonom. Motor z aluminijastim blokom in VVT-i tehnologijo razvije 231 konjskih moči ter 360 Nm navora in je sparjen s petstopenjskim ročnim menjalnikom. Toyota navaja 15,1 litrsko porabo na 100 kilometrov.

Kljub ne najmlajši zasnovi modela so pri Toyoti poskrbeli za nekaj osvežitev. Tako je dobil posodobljeno masko, pokrov motorja in prednja žarometa, prepoznati pa ga je moč tudi po nalepkah »30th anniversary«. Zaradi varnostnih zahtev so mu dodali še zračne blazine in sistem ABS.

Poleg modela Land Cruiser 70 so pri Toyoti predstavili še dve posebni seriji obstoječega Land Cruiserja in sicer modela Land Cruiser ZX Bruno Cross in Land Cruiser Prado TX Argento Cross. Na voljo pa sta zgolj na japonskem trgu.

Avtomobilizem.com (Vir: carscoops.com. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo XC90 končno razkrit
Renault R.S. 01 kot naslednik Alpine