Novice

Tudi Ferrari načrtuje prvi SUV?

Ferrari se počasi uklanja trendom, saj naj bi delal na projektu prvega športnega terenca znamke, ki naj bi po pisanju britanske revije Car na ceste zapeljal leta 2021.

Pri Ferrariju so se leta otepali ideje o izdelavi športnega terenca, a je očitno tudi italijanski proizvajalec le podlegel ”terenski mrzlici”, saj naj bi projekt že dodobra napredoval. Prvi znamkin športni terenec s kodno oznako F16X naj bi proizvajali ob boku modela GTC4 Lusso.

Zaenkrat v Maranellu ostajajo skrivnostni, zgoraj ustvarjena računalniška slika Andreija Avarvariija pa nudi idejo, kako bi lahko bil videti novi član petične družbe. Petvratni športni terenec bo vstopil v segment, ki kar požira nove kupce. Poleg Bentley Bentayge bosta v kratkem med konkurente vstopila še Aston Martin DBX in Lamborghini Urus.

Ferrarijev nekoliko bolj uporaben model se bo umestil med GTC4 in FF, ki naj bi svojo zamenjavo dobil leta 2020. To pomeni, da bo imel F16X arhitekturo iz aluminija in štirikolesni pogon. Slednjega pospešeno razvijajo in dopolnjujejo vse od leta 2011, ko so predstavili model FF.

Kaj pa glede motorjev? Zaenkrat se veliko govori o bencinskem osemvaljniku ali hibridnem pogonskem sklopu, močnejši dvanajstvaljnik iz modela GTC4 Lusso pa bo najverjetneje izpadel iz igre. Morda bodo Italijani prvič po LaFerrariju potipali teren s kombinacijo bencinskega motorja in elektromotorja ter preverili odziv kupcev.

Kljub ceni nad 300.000 evri naj bi novi štirikolesno gnan križanec pomagal podvojiti prodajo Ferrarija. Na leto želijo izdelati vsaj 16.000 vozil, zato ni presenečenje, da Sergio Marchionne lovi večje zaslužke z modelom, ki ni ravno po godu puristov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carmagazine. Foto: Carmagazine, Ferrari.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Francija brez avtomobilov na bencinski ter dizelski pogon po letu 2040
Audi vstopa v Formulo E kot prvi nemški proizvajalec vozil