Novice

Aston Martin DBX vse bližje realnosti

Pri Aston Martinu so pokazali silhueto, ki napoveduje njihovega prvega športnega terenca. Z njim želijo povečati svojo prisotnost predvsem na ameriškem in kitajskem trgu.

Koncept DBX (na fotografijah v galeriji) je oblikovala in izdelala ekipa pod vodstvom Mareka Reichmanna na sedežu proizvajalca v mestu Gaydon, Warwickshire. Štirisedežnik predstavlja velik evolucijski korak naprej v smislu oblikovalskega jezika. V notranjosti so nameščeni štirje usnjeni školjkasti sedeži, ki odražajo nameščeno visokozmogljivo dodatno opremo.

Produkcijski DBX bodo izdelovali v novem obratu v Walesu, kjer so po dolgem iskanju le našli prostor za tovarno v  neaktivnem letalskem hangarju, nekoč v uporabi ministrstva za obrambo, v mestu St. Athan v Walesu.

Proizvodnja novega športnega terenca naj bi stekla leta 2019. Sprva so pri Aston Martinu načrtovali začetek proizvodnje leta 2020, vendar so zaradi odličnih prodajnih rezultatov in hitrega razvoja obstoječih tehnologij predvideni čas skrajšali za leto dni. Novi športni terenec se bo pohvalil z dinamično zunanjostjo ter bo na voljo kot priključni hibrid ali kot električno vozilo. Aston Martin želi na letni ravni prodati 3.000 primerkov, s čimer bi novinec postal najbolje prodajan model v njihovi ponudbi.

Britanski proizvajalec vozil je sredi optimističnega načrta, ki napoveduje prihod sedmih novih ali močno prenovljenih modelov v sedmih letih. Prvi član tega velikopoteznega načrta je bil DB11, kmalu pa naj bi sledil prihod naslednje generacije športnih modelov Vantage in Vanquish ter DBX. Ob koncu leta 2022 naj bi imeli najbolj pisano ponudbo v zgodovini podjetja.

Avtomobilizem.com (Vir: Left Lane News. Foto: Aston Martin)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kaj pa vi pričakujete od prestižne limuzine srednjega razreda?
Najbolj strupen Jeep vseh časov