Novice

Tudi Subaru se postopoma elektrificira

Glede na to, da imajo že skoraj prav vsi avtomobilski proizvajalci v svoji ponudbi kakšen elektrificiran model, ne čudi, da se omenjeni druščini pridružuje tudi japonski Subaru. Svoji prvi dve novosti, o katerih so zaenkrat še zelo skrivnostni, pa bo predstavil na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi.

Znamka Subaru, ki jo sicer v zadnjem času bolj poredkoma vidimo na slovenskih tleh, naj bi tako na salonu v Švici predstavila dva evropska modela, ki se bosta ponašala z elektrificiranim pogonskim sklopom. Pri japonskem specialistu za štirikolesno gnana vozila so zaenkrat še precej skrivnostni o prihajajoči pogonski novosti, katero so poimenovali z imenom »e-Boxer«, po vsej verjetnosti pa naj bi šlo za priključna hibrida.

Prav tako zaenkrat še ni povsem jasno, v katerih Subarujevih modelih, namenjenih evropskim kupcem, naj bi se znašel tovrstni pogonski sklop, a je velika verjetnost, da ga bomo uzrli v modelu Crosstrek (v Evropi poznan kot model XV). Slednji model so Japonci sicer predstavili že lani preko luže, kjer je kupcem na voljo tudi kot priključni hibrid in v katerem so združeni dvolitrski bokserski štirivaljnik ter dva elektromotorja. Ali se bo športno uporabnemu križancu XV pridružil tudi priključno hibridni Forester, pa bomo izvedeli najkasneje 5. marca v Ženevi.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Subaru.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi na ženevski salon v duhu elektrifikacije
Zunanje temperature in doseg električnih avtomobilov