Novice

Audi na ženevski salon v duhu elektrifikacije

Audi ni med avtomobilisti, ki bi manjkali v Ženevi, največ pozornosti na njihovem razstavnem prostoru pa naj bi letos prevzel koncept kompaktnega električnega križanca To pa ne bo edina novost, saj naj bi se nekaj e-tronovega leska odbilo še na štiri priključne hibride.

V tem trenutku sicer za naštete svetovne premiere Audi še ni podal uradnega sporočila za javnost. Iz povzetkov medijev pa lahko sklepamo, da bo novi konceptni baterijsko gnani e-tron postavljen na sila prilagodljivo koncernsko platformo MEB. Konceptualno in velikostno naj bi vlekel vzporednice z Audijem Q3 – torej srednje velik od tal privzdignjen cestni terenec, ki bo bodisi zadaj ali vsekolesno gnan. Koncept bo, z namenom kar najboljše promocije potenciala, zelo verjetno vsekolesno gnan, pogonski sklop posledično med zmogljivejšimi, enako kot baterija, vsaj na papirju, povzeta iz zgornjega dela razpoložljivega potenciala platforme MEB. Avtomobil naj bi v velikoserijski različici prihajal s proizvodnih linij Volkswagnove tovarne v Emdnu na severozahodu Nemčije. Naj spomnimo, tam bodo kapacitete, po zaključku proizvodnje osveženega Passata aktualne osme generacije, predelali za izključno izdelavo električnih modelov Volkswagen, Audi in Seat. Pri tem naj bi bil po predvidevanjih tokratni koncept pripravljen za serijsko proizvodnjo v drugi polovici leta 2022 , prodaja pa naj bi stekla leta 2023.

Tančica skrivnosti je zaenkrat poveznjena v tem trenutku tudi čez kvartet priključnih hibridov s štirimi krogi na nosu, ki jih bodo Nemci pokazali v Ženevi. Po nekaterih napovedih in ugibanjih pa je najbolj verjetno, da bomo tam videli elektrificirane izpeljanke Q5 e-tron, A8 e-tron, A7 e-tron in A6 e-tron.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Olepšan Toyotin mali Aygo
Tudi Subaru se postopoma elektrificira