Novice

Tushek na Salon Privé z novim hibridnim hiperšportnikom

Tushek se ponovno postavlja pod žaromete na odru proizvajalcev hiperšportnikov. Tokrat se odpravljajo na Salon Privé z modelom TS 900 H Apex, priključnim hibridom s sistemsko močjo 937 konjskih moči in 1.400 Nm navora.

Leta 2012 je malo zagonsko podjetje kot prvi model predstavilo Renovation T500. Enako kot takratni model, tudi zdajšnji nagovarja z agresivno podobo, ki pristoji hiperšportnim dvosedom. Novinca žene hibridni pogon s 4,2-litrskim V8 iz hiše Audi, ki so ga pri Tushku nadgradili in povezali z zadnjim parom koles preko sekvenčnega šeststopenjskega menjalnika. Prednji kolesi žene par elektromotorjev, ki v navezi z bencinarjem zagotovijo največjo sistemsko moč 937 KM in kar 1.400 Nm navora. Pri Tushku pravijo, da tako motoriziran TS 900 H Apex rabi do stotice 2,5 sekundi in zmore drveti najhitreje 380 km/h.

Njegova tekočinsko hlajena baterija naj bi zagotavljala dovolj električne energije za največ 50 kilometrov dosega, kar je po zagotovilih ekipe iz Slovenj Gradca največ med podobnimi vozili. Še ena plat, po kateri Apex izstopa, je njegova lastna masa: s 1.410 kg se namreč umešča med lažje priključne hibride, kar je tudi dosežek zase.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Tushek.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Tushek na Salon Privé z novim hibridnim hiperšportnikom"


J.McLane
1 leto 9 meseci nazaj

Veliko teh hiperšportnikov je zraslo v zadnjem času. Za 24h LeMans za 2021 uvajajo to kategorijo v najvišjem razredu, pa imata zaenkrat samo dva proizvajalca jaj*** sodelovati, kje so ostali? So to samo pozerski avti ali dejansko omogočajo dirkanje na dirkališču.

1 leto 9 meseci nazaj

In kdo bo v poplavi teh hiperhiperhiperšportnikov kupil to dizajnersko skrpucalo?

xxl
1 leto 9 meseci nazaj

Vsakdo, ki verjame, da bo mu z leti vrednost rasla. Naložba torej.

xxl
1 leto 9 meseci nazaj

Njegov prvi model, je K1, predelan slovaški kit car. Sem se vozil v njem,ko so trajala testiranja. Naj mu končno uspe, če se toliko trudi.

 
Hyundai predstavil prve obrise novega modela i10
Zračne blazine za kolena pogojno učinkovite