Novice

Hyundai predstavil prve obrise novega modela i10

Korejski proizvajalec je predstavil prvo uradno skico nove generacije modela i10, ki naj bi ga predstavil javnosti jeseni.

Računalniško generirana podoba prikazuje dinamično zasnovo novega avtomobila, pri katerem se kontrastno prepletajo zaobljene površine in ostre poteze, kar ob rahlo spremenjenih razmerjih poskrbi za svež in energičen videz. Širša sprednja maska skupaj z dnevnimi lučmi izraža športni značaj, na račun odprtin za zajem zraka trikotne oblike pa avtomobil ob izboljšani aerodinamiki deluje širše in bolj mišičasto; videz zaokrožujejo stranske linije. Kljub temu, da končna podoba produkcijskega modela najverjetneje ne bo imela tako izrazitega videza, kot je na skici, pa vse kaže na to, da bo novi Hyundaijev model segmenta A izstopal med vrstniki.

Načrtujejo da naj bi bil novi Hyundai i10 med prvimi v svojem segmentu, saj naj bi bili v sklopu multimedijskega sistema na voljo povezljivost Apple CarPlay ter Android Auto, možnost brezžičnega polnjenja ter zadenjska kamera. Za večjo varnost naj bi  poskrbela še množica varnostnih tehnologij in asistenčnih sistemov, ki običajno niso na voljo v tem razredu. Vozniku naj bi bili tako v pomoč radarski sistem za preprečevanje trkov in zaznavo dogajanja pred avtomobilom, pomočnik za ohranjanje voznega pasu ter sistem za nadzor voznikove osredotočenosti na vožnjo. Opcijsko naj bi bilo možno naročiti še samodejno preklapljanje dolgih in zasenčenih luči.

Predstavili naj bi ga septembra na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, verjetno pa nam bodo do takrat pripravljeni razkriti še kakšno novo podrobnost.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Hyundai predstavil prve obrise novega modela i10"


xxl
4 leta 8 meseci nazaj

Osnova bo najbrž smešna, v najboljši različici bi znal bit zanimiv (in drag).

jankometka
4 leta 8 meseci nazaj

Kako to vedno narišejo dobro. Potem ga pa na cesti vidiš z 15 col rat kapami in vidiš da je tole daleč od tega kar bo v resnic

Firediver
4 leta 8 meseci nazaj

Če ga bodo že naslednji mesec predstavili, bi moralo biti že več spy fotk na voljo…Najbrž je premalo zanimanja javnosti ali pa J. Koreja predaleč.

 
Pininfarinin superšportnik v serijski obliki
Tushek na Salon Privé z novim hibridnim hiperšportnikom