Novice

Twitter s tožbo proti Elonu Musku

Napovedi se očitno uresničujejo, saj so upravljalci družbenega omrežja Twitter proti ustanovitelju Tesle vložili tožbo zaradi kršitve sporazuma o prevzemu.

Potem ko se je pretekli teden Elon Musk odločil za odstop od nameravanega prevzema družbenega omrežja Twitter in kot enega glavnih razlogov navedel dejstvo, da Twitter ni podal večkrat zahtevanih informacij glede števila lažnih profilov, so se sedaj pri Twitterju odločili za tožbo.

Predsednik upravnega odbora Twitterja Bret Taylor je že takrat izjavil, da sta obe strani zavezani k realizaciji dogovora, vrednega 44 milijard dolarjev, kar glede na nedavno doseženo pariteto obeh valut trenutno znaša enak znesek v evrih. Twitter s tožbo, vloženo na sodišču v ameriški zvezni državi Delaware, zahteva uresničitev prevzema po dogovorjeni ceni 54,20 ameriškega dolarja za delnico Twitterja.

V tožbi naj se ne bi strinjali z načinom, s katerim je Elon Musk najprej javno objavil namero nakupa ter sklenil dogovor o prevzemu, nato pa si je premislil ter ob tem okrnil ugled podjetja ter povzročil motnje v poslovanju in upad vrednosti delnic. Prvič po petkovem sporočilu o odstopu od prevzema se je v ponedeljek – seveda kje drugje kot na Twitterju – oglasil tudi Elon Musk, ki je v seriji sporočil dejal, da so pri Twitterju kršili več členov sporazuma, saj niso hoteli razkriti informacij o številu lažnih računov oziroma računov, ki jih kreirajo računalniški programi (boti) in imajo precejšen vpliv na realno sliko poslovanja platforme.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Tesla.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Osvežitev za Kio Xceed
Novi Mercedes-Benz GLC že v Sloveniji