Novice

Elon Musk od spornih tvitov do lastništva Twitterja

Ustanovitelj podjetja Tesla je novi lastnik družbenega omrežja Twitter, za katerega naj bi odštel 44 milijard ameriških dolarjev.

Upravni odbor Twitterja je sprejel ponudbo Elona Muska v višini 44 milijard ameriških dolarjev (41 milijard evrov), s katero lastništvo podjetja prehaja v roke ustanovitelja podjetij Tesla in SpaceX. Elon Musk naj bi sicer že v začetku meseca odkupil približno 9-odstotni delež delnic Twitterja, ki so bile na voljo v javni prodaji, vendar takrat pri Twitterju niso sprejeli njegove ponudbe za nakup celotnega deleža.

Ob njegovi zadnji ponudbi so se najprej porajali dvomi, če ima Elon Musk sploh dovolj finančnih sredstev za uresničitev ponudbe, po njegovem zagotovilu pa so hitro stekli nadaljnji postopki v zvezi s prodajo. Pri Twitterju so se odločili za začasno zamrznitev vseh nadgradenj in sprememb sistema, s čimer naj bi preprečili morebitne zlorabe s strani uslužbencev, ki niso najbolj navdušeni nad razpletom dogodkov.

Novica je odjeknila tudi med znanimi in manj znanimi uporabniki Twitterja, ki se sprašujejo, če bo družbena platforma tudi v prihodnosti ostala nepristranska. Tiskovni prestavnik Forda, Mike Levine je spomnil na zgodbo iz leta 2016, ko je Elon Musk odpovedal naročilo uporabniku, ki je bil preveč kritičen do Tesle, Henrik Fisker, ki kot je znano ni v najboljših odnosih z novi lastnikom Twitterja, pa naj bi že kmalu po objavi prevzema izbrisal svoj račun na tej spletni platformi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Tesla.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nissan predstavil napredek pri razvoju sistemov za pomoč vozniku
Mercedes-Benz predstavil novi razred T