Novice

Osvežitev za Kio Xceed

Prenova na sredini življenskega cikla kompaktnemu križancu Xceed prinaša osvežen videz, na voljo pa bo le še s hibridnimi pogonskimi sklopi.

Pred bližnjim razkritjem je Kia predstavila prve skice prenovljenega modela Xceed, ki bo z osvežitvijo skladnejši s trenutnimi oblikovalskimi smernicami korejske znamke. Ob ostrejših potezah zunanjosti dobiva drznejši videz in nove luči z zasnovo, ki spominja na električni EV6. Prvič pri tem modelu bo na voljo različica GT-Line, ki prinaša bogatejšo opremo in kvalitetnejše materiale v notranjosti ter dodatke, ki ob emblemih GT-Line poudarjajo športnost. V primerjavi s trenutno aktualnim modelom bo določenih posodobitev deležna tudi notranjost, ki trenutno ponuja informacijsko-multimedijski sistem z 8-palčnim zaslonom na dotik oziroma 10,25-palčni zaslon v višjih opremskih različicah.

Prenovljena Kia Xceed naj bi bila na voljo le še s hibridnimi pogonskimi sklopi, zaenkrat pa ne razkrivajo, ali trenutni opciji 1,6-litrskega štirivaljnega bencinarja z 48-voltnim sistemom blagega hibrida oziroma kot priključni hibrid ostajata v ponudbi. Prav tako še ni znano, če so prenovljenemu športnemu križancu kompaktnih mer namenili 1,0-litrski trivaljni motor s tehnologijo blagega hibrida, ki je sicer na voljo kot pogonska opcija Kie Stonic.

Uradno razkritje nove Kie Xceed je najavljeno za 18. julij, prvi primerki prenovljenega modela pa naj bi bili v evropskih prodajnih salonih že letos.

Avtomobilizem.com (Vir: Kia, Autocar. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Osvežitev za Kio Xceed"


wildbliw
2 meseci 16 dni nazaj

Takole bi komot lahko izgledal Mercedes Benz. Sploh zadaj mi je všeč, spredaj ne tako zelo, tam ni dodelan, nekako raztrgan.

 
Poletno razkritje nove Honde Civic Type R
Twitter s tožbo proti Elonu Musku