Novice

Ukrajinsko podjetje izdeluje vozila v duhu nekdanjih sovjetskih modelov

Podjetje Spec Auto Tuning iz Ukrajine se je specializiralo v obsežne predelave sodobnih modelov v replike nekdanjih sovjetskih avtomobilov. Specializirana delavnica tako vsem tistim, ki romantično nostalgično pogledujejo na svinčene čase države ZZZR, ponujajo oblikovni približek tedanjih avtomobilov.

Pri ukrajinskem podjetju, ki sicer deluje že vse od leta 2000, imajo nemalo dela. Tako so med drugim pred dvema letoma prejeli tudi naročilo znanega francoskega igralca Gerarada Depardieuja, ki je želel predelati svoje BMW 645 Cabrio v približek modela Volga (GAZ-21). Kako jim je to tudi uspelo, naj vsak presodi zase, saj so si okusi pač različni.

Med naročili so se tako znašli tudi BMW 750i s podaljšanim medosjem, ki so ga detajlno predelali, da izgleda podobno kot legendarni model GAZ-12 ZIM, ki se je proizvajal med leti 1950 in 1960. Resda so tovrstni projekti večinoma za znane naročnike, zatorej o njihovih cenah ni dosti znanega. A vendarle je moč najti dodobra predelan Mercedes-Benz CL, ki stane okrog 36.000 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Spec Auto Tuning.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Ukrajinsko podjetje izdeluje vozila v duhu nekdanjih sovjetskih modelov"


tha_man
3 leta 11 meseci nazaj

Men so kar hudi, retro-futuristično, kot iz kakega steampunk filma. Razen prvega, ki je preprosto oldtimer z velikimi feltnami. Pa tista modro-bela barvna kombinacija zunanjosti mi glih ne potegne, medtem ko znotaj zgleda fajn.

frgo
3 leta 11 meseci nazaj

tista limuzina na prvi sliki dobro izgleda, ostalo je pa huje kot ogabno

 
Volkswagen se spogleduje z idejo trženja elektrike
Ian Callum simpatično poskrbel za preganjanje dolgčasa