Novice

Urus po sledeh Bentayge, brez avtonomne tehnologije in z visoko nakupno ceno

Urus bo za italijansko znamko Lamborghini velika prelomnica. Kljub terenskim genom in prisilno polnjenim agregatom bo Urus ponujal prvovrstne užitke za volanom, zato ta prestižni terenec ne bo opremljen s tehnologijami za delno avtonomno vožnjo.

Tehnologija, ki omogoča delno avtonomno vožnjo, je vse bolj prisotna v vozilih višjega cenovnega razreda. Stephan Winkelmann, izvršni predsednik Lamborghinija, je razkril, da Urus ne bo imel nameščene takšne tehnologije, saj želijo ohraniti ugled znamke, ki ustvarja vozniško usmerjena vozila. Kot predvideva vodja tega športnega proizvajalca vozil, uporabniki raje sami uživajo v vožnji in si ne želijo, da jih vozilo takšnega kalibra vozi avtonomno po cesti.

Očitno obstaja znotraj skupine Volkswagen vzorec, ki se nanaša na vse prestižne znamke. Bentley Bentayga, kot najbolj prestižen, najhitrejši in najdražji športni terenec na svetu, kljub ceni preko 200 tisoč evrov ne ponuja tehnologij za avtonomno vožnjo.

Eden izmed ključnih elementov Urusa bo njegov motor. Predstavljal bo velik odmik od ostalih Lamborghinijev, saj gre za osemvaljni štirilitrski prisilno polnjeni agregat. Kljub temu, da bo verjetno zelo podoben koncernskemu štirivaljniku, pri italijanskem proizvajalcu športnih vozil trdijo, da bo povsem drugačen in edinstven – takšen, kot si ga Urus zasluži.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Lamborghini.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jaguar Land Rover na Slovaško z novo tovarno in 2.800 delovnimi mesti
Sedem finalistov za laskavi naslov Evropski avto leta 2016