Novice

Lamborghini čaka zeleno luč za prihod terenca

Najnovejši izdelek iz vrst Lamborghinija bi moral na ceste zapeljati v letu 2017, vendar je prihodnost športnega terenca (Urus) še negotova. Pri Audiju, lastniku italijanskega proizvajalca superšportnih vozil, naj si ga bi sicer želeli videti na cestah, vendar se bojijo zasuka na trgu, ki bi drastično zmanjšal prodajo takšnih vozil.

Po pisanju revije Autocar je visoko pozicionirani uradnik pri proizvajalcu vozil Lamborghini, ki ne želi biti razkrit, dejal: ”Prepričani smo, da lahko Urus bistveno dvigne globalno prodajo, vendar ob razumnih finančnih pogojih. Trenutno se  kažejo znaki, da se bo v prihodosti prodaja znižala zaradi različnih dejavnikov, med katerimi so tudi težave na Bližnjem vzhodu, čeprav to ni vidno v prodajnih rezultatih, ki so boljši kot v letu 2013.”

Omenjeni strahovi ne pomenijo konca, še preden se je vse skupaj začelo, tudi zato, ker bi Lamborghini s prodajo prestižnega terenca dobil zajetno denarno injekcijo. S ceno, podobno Huracánu (okrog 225.000 evrov), bi Urus postal najdražji luksuzni terenec na svetu, kar je za nekatere bolj zanimivo kot obstoječa ponudba italijanskega proizvajalca vozil. Lamborghini Urus bo v primeru, da preide v proizvodnjo, prvi model tega proizvajalca po več kot tridesetih letih, ki bo imel motor nameščen spredaj.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Lamborghini.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Lamborghini čaka zeleno luč za prihod terenca"


toMmy
9 leta 5 meseci nazaj

Glede na resurse, s katerimi razpolagajo (VAG), ne verjamem, da ravno čakajo na Ferrarija…

JG2
9 leta 5 meseci nazaj

Vprašanje, če se bo Lamborghini spustil v ta segment, po mojem čakajo Ferrari, samo slednji so nekako demantirali prihod te vrste avtomobilov. No s ceno 225k eur, pa Urus pač ne bo najdražji terenec, saj ga G65 prekaša za slabih 45k eur, sicer mi ni jasna ta cenovna politika, saj G63 stane pol manj kot njegov močnejši brat.

Daedalus
9 leta 5 meseci nazaj

Ok, se pardoniram, fotošopirajo ga.* Nisem mislil, da je dejansko tam, saj vsak ve, da je to fotošop. Ampak ljudem dajejo nek lažni vtis, da je ta zadeva sposobna it čez take kamne. 🙂 To je isto kot če bi fotošopal ladjo na vrh gore. 😉

kamela
9 leta 5 meseci nazaj

Tale je skale samo preko računalnika vidu 🙂

belkaena
9 leta 5 meseci nazaj

Saj je razvidno da so to fotomontaže.

 
LeBron James bo pomagal Kii pri prodaji avtomobilov
Srečna trinajstica Žagarja

Več vsebin

Novice

Lamborghini Urus že na Nürburgringu