Novice

Prenova Jeepovega srednje velikega »Indijanca«

Jeepov model Cherokee, ki ga v tej obliki gledamo že vse od leta 2013, doživlja prvo konkretnejšo kozmetično prenovo. Prvič se bo predstavil svetovni javnosti že čez mesec dni na avtomobilskem salonu na domačih tleh.

Peta generacija legendarnega Jeepovega modela Cherokee, ki se sicer ponaša s precej neobičajno ekstravagantno obliko, bo deležna rahle prenove zunanjih linij, pri čemer se zdi, da so uporabili tudi določene elemente konceptnega modela Yuntu, ki so ga predstavili letos v Šanghaju. Na zunaj je prenovljeno različico mogoče prepoznati po dodobra preoblikovanih sprednjih žarometih ter odbijačih, v notranjosti pa po nekaterih nebistveno spremenjenih elementih (npr. merilniki).

Tehnične značilnosti prenovljenega Cherokeeja zaenkrat še niso znane, na ameriškem trgu bo po vsej verjetnosti še vedno na voljo standardni 2,4-litrski bencinski agregat (Tigershark) s 186 »konji« največje moči. Obstoječi 275-»konjski« šestvaljnik Pentastar pa bi lahko nadomestil povsem novi dvolitrski turbobencinski štirivaljnik, ki ga bodo vgrajevali tudi v novi Wrangler.

Prenovljeni Cherokee, ki sicer velja preko luže za pravi prodajni hit, saj najde več kot 200.000 novih kupcev letno, bo uradno predstavljen 16. januarja na salonu v Detroitu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Jeep.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V 2018 z izvirnim avtomobilskim koledarjem Alpra Design
Tudi Mini z dvosklopkovnim menjalnikom