Novice

V nizkem štartu še BMW M8

BMW po predstavitvi koncepta serije 8 buri domišljijo še s polnokrvnim maskiranim prototipom M8.

Le nekaj dni po predstavitvi čudovitega koncepta serije 8 ob jezeru Como v Italiji je BMW pripeljal v Nemčijo na dirko 24 ur Nürburgringa svoj najnovejši prototip in šokiral zbrano množico.

”Zasnova in razvoj običajne serije 8 in različice M poteka paralelno. Prihodnji M8 bo zasnovan na genih serije 8 in bo razširil njegovo DNA z dodatno dirkalno sposobnostjo in radodarno porcijo dinamične ostrine, natančnosti in agilnosti. Vse se steka k vozniški izkušnji, ki nosi prepoznavne BMW M značilnosti in zadovoljuje naše kupce z najbolj natančnimi zahtevami,” je dejal Frank van Meel, vodja oddelka BMW M.

Bavarci so zaenkrat še zelo skrivnostni, saj niso razkrili, kakšna pošast bo poganjala M8. Zaenkrat so tu ugibanja, da bo v nosu najverjetneje nameščen pogonski agregat iz novega M5, prisilno polnjen osemvaljnik, ki bo imel krepko več kot 600 ”konjev” ter bo navor prenašal na zadnji kolesni par ali bo opcijsko opremljen s štirikolesnim pogonom xDrive. Pojavile so se tudi govorice o različici M860i xDrive, ki naj bi pridobila 6,6-litrski twin-turbo dvanajstvaljnik s 441 kilovati iz modela M760Li xDrive. A zgodba se tukaj ne konča, saj pri BMW-ju razvijajo dirkalno različico M8 GTE. Z njim se bodo Bavarci vrnili k dirkanju in ponovno obiskali Le Mans.

”Razvojni program za BMW M8 GTE za vrnitev v Le Mans je v polnem zamahu. Razvoj novega dirkalnega avtomobila je vedno vznemirljiv in v primeru M8 GTE so pričakovanja še toliko večja. Ne moremo razkriti fotografij, toda lahko obljubim, da bo M8 GTE imel spektakularen videz. Prvo serijo bomo izdali v prvi polovici leta, radi bi debitirali z avtomobilom na dirki 24 ur Daytone ob koncu januarja prihodnje leto,” je izjavil Jens Marquardt, direktor oddelka BMW Motorsport.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, BMW. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Poklon legendi: Ferrari F50
Ferrari je znatno povečal svoj tovarniški muzej