Novice

V Oplovi tovarni naj bi prihodnje leto zagnali proizvodnjo novega modela DS

Francosko-nemška naveza pripravlja vse potrebno za zagon proizvodnje novega modela njihove prestižne znamke DS. Ob tem se porajajo ugibanja, da bo to DS4.

S poletjem 2021 naj bi stekla proizvodnja modela, ki ga bodo tržili pod okriljem PSA-jeve prestižne znamke DS. To pomeni, da bo le-ta, poleg čisto nove generacije Astre (katere proizvodnja ravno tako steče v drugi polovici prihodnjega leta) in aktualne Insignie, tretji model, ki ga bo PSA izdeloval na tej lokaciji.

V izjavi so pri PSA zapisali, da bodo z investicijami v obrat v Rüsselsheimu poskrbeli, da bodo lahko tam proizvajali avtomobile na vzdržen način. Del te vzdržnosti se nanaša tudi na dejstvo, da bo obrat prilagojen tudi za sestavo elektrificiranih modelov, osnovanih na platformi skupine EMPB2.

Omenjena platforma je osnova za mnoge modele Citroëna, Peugeota, Opla in nenazadnje tudi DS-a. Pod okriljem slednje namreč na njej nastaja križanec DS7 Crossback. Platforma EMPB2 omogoča tudi elektrificiranje pogona v obliki priključnega hibrida. Četudi ta del še ni uradno potrjen, je zelo verjetno, da bodo Francozi v Rüsselsheimu izdelovali naslednjo generacijo modela DS4, saj bo tudi ta osnovan na tej platformi, dodatno pa je tudi že skrajni čas, da dobi svojega naslednika.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Avtomobilizem.com, Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Razkrit novi BMW serije 4 Coupé
Kia Picanto v evropski preobleki