Novice

Razkrit novi BMW serije 4 Coupé

Pri bavarskem avtomobilskem proizvajalcu so na digitalni premieri odkrili podrobnosti novega športno naravnanega kupeja serije 4, ki preseneča in razveseljuje z ostrim značajem ter paleto najsodobnejših tehnologij.

Nedolgo po predstavitvi osvežene serije 5 so pri znamki BMW iz rokava potegnili še dodatnega aduta. BMW serije 4 Coupé predstavlja naslednje poglavje v tradiciji kupejev ter se pridružuje številnim legendarnim modelom znamke. Nova generacija športnega štiriseda v premijskem srednjem segmentu poudarja svoj prepoznavni značaj s samim konceptom, osredotočenim na zagotavljanje dinamičnega užitka v vožnji, kot tudi z jasnim razlikovanjem od limuzinske različice modelov serije 3. Zasnovo novega modela zaznamujejo čiste površine, vpadljiv videz sprednjega dela z značilnimi izstopajočimi ledvičkami ter kupejevski proporci, oblikovanje in paketi opreme pa poudarjajo podrejenost vozni dinamiki.

Tudi zasnova notranjosti se osredotoča na športno vozno izkušnjo, saj je zasnova kokpita dosledno usmerjena k vozniku z združevanjem zaslonov velikosti do 10,25 palcev ali opcijsko popolnoma digitalno 12,3-palčno instrumentno ploščo ter novo generacijo prikazovalnika na vetrobranskem steklu. Poleg parkirnih tipal bo v novem kupeju seveda na voljo še vrsta sistemov za pomoč vozniku ter možnost individualnih in prilagojenih prikazov na nadzornem prikazovalniku in instrumentni plošči.

Izboljšana vozna dinamika temelji na nižjem težišču in širšem razmiku med kolesoma na zadnji premi ter porazdelitvi mase med premama v razmerju 50 : 50 skupaj z optimizirano aerodinamiko. Opcijsko bo na voljo M športno podvozje s tršimi nastavitvami za blažilnike, obese in stabilizatorje, poleg dodatnih športnih opor pa bo na voljo tudi spremenljivo športno krmiljenje.

Prodajo pričenjajo s petimi modelnimi različicami, vrh ponudbe pa bo predstavljal BMW M440i xDrive Coupé z vrstnim šestvaljnikom in največjo močjo 275 kW (374 KM). V ponudbi motorjev z močmi v razponu med 135 kW (184 KM) in 275 kW (374 KM) bosta še štirivaljni dizelski in dva štirivaljna bencinska agregata, ki se jim bosta v marcu prihodnjega leta pridružila dva vrstna šestvaljna dizla. Šestvaljni bencinski in vsi dizelski motorji bodo na voljo v kombinaciji z 48 V sistemom blagega hibrida, ki zmogljivostim motorja z notranjim izgorevanjem dodaja 8 kW (11 KM) moči. Vse modelne različice bodo opremljene s standardnim 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic in možnostjo štirikolesnega pogona xDrive, ki bo v nekaterih različicah na voljo šele od marca 2021.

Prodaja novega BMW serije 4 Coupé bo stekla v oktobru letošnjega leta, cen pa zaenkrat pri BMW-ju še ne razkrivajo.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Razkrit novi BMW serije 4 Coupé"


chad
1 mesec 10 dni nazaj

Kako lahko odobrijo tak avto

Firediver
1 mesec 8 dni nazaj

Tudi Banglove kreacije pred 15 leti so kritizirali, pa so sedaj čiso ok napram temu v članku…

1 mesec 11 dni nazaj

Bočna silhueta fenomenalna, rit všečna, pri nosu me pa mine do vsega.

JG2
1 mesec 12 dni nazaj

Kaj pa vem, bistvu so ledvične še najmanjši problem tega avta.
Je pa hecno kako je tablica postavljena, zgleda kot maska preko ust, pač so domiselni in v skladu s trenutno zdravstveno situacijo.

jack86
1 mesec 12 dni nazaj

Za ameriški trg bo kar OK, ker nimajo prednjih tablic

1 mesec 12 dni nazaj

Ha ha.

1 mesec 12 dni nazaj

Sicer lep avto, skazijo občutno prevelike ledvičke.

 
Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition je prvi od štirih
V Oplovi tovarni naj bi prihodnje leto zagnali proizvodnjo novega modela DS